Közélet

Csaknem 300 kormányablak-ügyintéző kapott oklevelet

Csaknem 300 kormányablak-ügyintéző kapott oklevelet

2013. december 16., hétfő
Csaknem 300 kormányablak-ügyintéző kapott oklevelet
kormanyablak_it (15)

Kétszáznyolcvan közszolgálati tisztviselő kapta meg a kormányablak-ügyintézői oklevelet hétfőn Budapesten.

Az ünnepségen

Navracsics Tibor

miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter elismerését fejezte ki, hogy gyakorlott, ügyfelekkel bánni tudó tisztviselők hajlandók voltak új ismereteket, kultúrát elsajátítani a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzésén. Szavai szerint az elmúlt három és fél évben a legtöbb fordulópont az ő tárcájánál volt; példaként említette a közigazgatási hivatalok újraindulását, a kormányhivatalok és kormányablakok létrejöttét, valamint a járások megalakulását. A kormányablakokban dolgozó szakemberek képzését méltatva jelezte: eddig csak a jogszabályi és intézményi kereteket tudták kiépíteni, és ez csupán egy váz, amelyen belül meg kell jeleníteni a "jó államot". Úgy véli, a közszolgálati tisztviselők nélkül nem lehetett volna a reformot végigvinni.

Patyi András

, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora arról beszélt: a diploma értékét csak az alkalmazás, a munka mutatja meg. Kitért arra, hogy a kormányablak-ügyintéző képzést a szokottól eltérő időrendben kellett megszervezni, szoros együttműködésben a budapesti és a megyei kormányhivatalokkal, s úgy látja, megfeleltek a kihívásnak. Megjegyezte: az egyetem a képzés elindításához félmilliárd forintot adott előlegként.

Biró Marcell

, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a közszolgálat szemléletváltására utalva azt mondta: az ügyintézők szakmailag és emberileg is megfelelnek a kritériumoknak, s ami évekkel ezelőtt kihívás volt, ma már napi rutin. Az államtitkár elvárásként fogalmazta meg, hogy az érintettek készségesek és felkészültek legyenek.

Imre Miklós

, Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal elnökhelyettese arról számolt be, hogy a kormányablak-ügyintézői szakirányú képzés iránt kiemelkedő volt az érdeklődés, a jelentkezőket kétfordulós kompetenciavizsgálaton választották ki. Az egyetemen országosan mintegy négyezer tisztviselőt képeztek, közülük 478-an Budapesten dolgoznak majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.