Közélet

Adócsalási vád - Cséfalvay Zoltán nem kapott feljegyzéseket Horváth Andrástól

Adócsalási vád - Cséfalvay Zoltán nem kapott feljegyzéseket Horváth Andrástól

2013. december 19., csütörtök
Adócsalási vád - Cséfalvay Zoltán nem kapott feljegyzéseket Horváth Andrástól

Cséfalvay Zoltán nem kapott feljegyzéseket Horváth Andrástól, és olyan feljegyzéseket sem, amelyek tartalmi átfedésben lettek volna a Horváth András által nyilvánosságra hozott információkkal. Egyebek mellett ezt tartalmazza a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkárának válasza Vágó Gábor (LMP) országgyűlési képviselő kérdésére.

A tárca honlapján csütörtökön megjelentetett dokumentumban

Cséfalvay Zoltán

hangsúlyozza, parlamenti és gazdaságstratégiai államtitkárként az NGM mindenkor hatályos szervezeti és működési szabályzatai szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felügyelete kapcsán nincs feladat- és hatásköre. A parlamenti és gazdaságstratégiai államtitkár nem felel adózási ügyekért. Amennyiben a NAV-ot, vagy általánosságban az adózást érintő megkeresést kap, azt illetékességből az adózásért és pénzügypolitikáért felelős államtitkárságra kell továbbítania - emelte ki válaszában Cséfalvay Zoltán. Hozzátette, hivatalba lépése óta ezek szerint járt el és ezek szerint jár el a továbbiakban is.

Horváth András

, a NAV egykori munkatársa november elején egy sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.

Vágó Gábor

szerdai sajtótájékoztatóján közölte, az LMP 19, az ügyben érdekelt személynek küld levelet, akiktől választ vár. A címzettek között egykori és mai miniszterelnökök:

Medgyessy Péter

,

Gyurcsány Ferenc

,

Bajnai Gordon

és

Orbán Viktor

is szerepelnek, de megtalálhatóak jelenlegi és volt pénzügy- és gazdaságért felelős miniszterek, valamint az adóhatóság vezetői is. Vágó Gábor külön megemlítette

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető államtitkárt,

Rogán Antalt

, a Fidesz frakcióvezetőjét, valamint Cséfalvay Zoltánt, a nemzetgazdasági tárca államtitkárát, akik - állítása szerint - "tudtak az ügyről, de mégsem tettek semmit".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.