Közélet

A Mars téri piacon már felragyogott a hit lángja + FOTÓK

A Mars téri piacon már felragyogott a hit lángja + FOTÓK

2013. december 1., vasárnap
A Mars téri piacon már felragyogott a hit lángja + FOTÓK
advent_elso_mars_ter31_gs

A Mars téri piacon ragyogott fel először a karácsony közeledtét hirdető gyertya, a hit lángja. Az ünnepségen Kondé Lajos, a dóm plébánosa és Gyimesi László önkormányzati képviselő üzent az adventi koszorút körülölelő tömegnek.

Advent első vasárnapján először a Mars téri piac gyertyáján perdült táncra a láng, melyet

Kondé Lajos

, pasztorális helynök, és

Gyimesi László

Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő, városfejlesztési és külügyi tanácsnok közösen gyújtottak meg. A dóm plébánosa beszédében azt mondta, az ünnepek közeledtével nem arra kell gondolnunk, hogy ismét eltelt egy év, hanem örülnünk kell annak, hogy újra együtt lehetünk. „Öröm, mert arra készülünk, hogy megünnepeljük az igazi szeretet születésének ünnepét, amikor Jézus szeretetét tapasztalja meg az ember. Vágyakozással és várakozással készülünk a legnagyobb ünnepre, Jézus születésének ünnepére” – intézte szavait a hallgatósághoz, majd megáldotta a koszorút. Az egymásra való odafigyelést hangsúlyozta Gyimesi László is, s üzenetet címzett a jelenlevők felé: „a mai felgyorsult világban egyre kevésbé fordítunk figyelmet barátainkra, rokonainkra és embertársainkra. Arra kérem önöket, hogy ebben az időszakban lassítsanak és figyeljenek oda a rászorulókra, segítsenek nekik!”. Az adventi koszorún csücsülő lila és rózsaszín gyertyák színei jelentéssel bírnak: először a hit, másodszor a remény, harmadszor az öröm, végül pedig a szeretet gyertyája lobban lángra az elkövetkező vasárnapokon. Az ünnepségen a Klúg Péter Óvoda és Általános Iskola siket és hallássérült tanulóiból álló gondolatjel csoport két dallal, az Add tovább, és a Bűvös éjjel mutatta be azt, hogyan is ünnepelnek ők, milyen a karácsony az ő tolmácsolásukban.

advent_elso_mars_ter29_gs

Tavaly a szegedi nagycsaládosoknak gyűjtöttek adományt a piac gyűjtőpontján, idén viszont az ÁGOTA Alapítvány hátrányos helyzetű, veszélyeztetett gyermekeinek és családjaiknak segítenek majd. „Hiszünk azokban a gyermekekben és fiatalokban, akiket támogatunk, de azokban a támogatókban is, akik egyre nagyobb számban követik a tevékenységünket. Amiknek nagyon örülnének a gyermekeink és fiataljaink azok a játékok, az édességek és egyéb apróságok, de a tartós élelmiszereket is szívesen fogadjuk” – ismertette a leghasznosabb felajánlások sorát

Pósáné András Katalin

, az alapítvány vezetői tagja. A csomagokat a nagycsarnok Cserzy Mihály utca felőli hídján (belépve jobb- és baloldalról egyaránt meg lehet közelíteni a feljárót) várják a szervezők holnaptól egészen december 15-ig 8 és 13 óra között. Az elhangzottakhoz

Erdei Péter

, a Szegedi Piac és Vásár Kft ügyvezetője hozzáfűzte, bízik benne, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, ez alkalommal is sok felajánlás érkezik, így a gyerkőcöknek minél boldogabb karácsonyuk lehet. A beérkezett ajándékokat egyébként egy nagy karácsonyi ünnepségen, december 18-án osztják szét a több mint 2000 gyerek és családja között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.