Közélet

14 autót törtek fel 24 óra alatt

14 autót törtek fel 24 óra alatt

2013. december 6., péntek
14 autót törtek fel 24 óra alatt

Őrizetbe vették a szegedi nyomozók azt a két fiatalkorút, akik a megalapozott gyanú szerint az elmúlt két hónapban összesen 22 autót törtek fel.

Lakossági bejelentés érkezett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység – irányítási Központjába 2013. december 4-én 21 órakor, miszerint Szegeden az Agyagos utca és Gyöngyvirág utca kereszteződésénél két személy egy autót törtek fel és értékeket tulajdonítottak el belőle. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek és az adatgyűjtés, tanúkutatás eredményeként néhány percen belül a közelben elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két fiatalkorút - olvasható a police.hu-n. A 15 és 17 éves terhelteket előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra, ahol beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy az utóbbi időszakban számos gépkocsit törtek fel Szeged különböző pontjain, valamint több tucat műszaki cikket loptak el. A nyomozók a gyanúsítottaknál tartott házkutatás során megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított értékek egy részét, amelyek között autós rádió, porszívó, szivargyújtó, barkácskészlet, távirányító és elsősegély doboz is volt. A megalapozott gyanú szerint a 15 éves

Cs. R.

és a 17 éves

F. M.

22 autót tört fel az elmúlt hónapokban, ebből 14 járművet egy nap leforgása alatt. A további vizsgálat során kiderült, hogy a terheltek az ellopott értékek egy részét tovább értékesítették az 56 éves K. Józsefnek, akivel szemben orgazdaság vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya Cs. R. és F. M. ellen – őrizetbe vételük elrendelése mellett - lopás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás. A rendőrök kezdeményezték a terheltek előzetes letartóztatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.