Sport

Vízilabda: Kiss Csaba, a szegedi krokodil + VIDEÓ

Vízilabda: Kiss Csaba, a szegedi krokodil + VIDEÓ

2013. november 21., csütörtök
Vízilabda: Kiss Csaba, a szegedi krokodil + VIDEÓ
kisscsaba_betn_szentes_mj-19

Az A-Híd Szeged VE Európa-bajnok rutinos pólósa, Kiss Csaba a vasárnapi parádés kupagyőzelem során briliáns játéka mellett az utolsó pillanatokban egy ritkán látható trükkel is előállt.

A balkezes lövéseiről és remekbe szabott svédcsavarjairól is ismert szegedi szélső,

Kiss Csaba

a 9-5-ös szegedi győzelemmel végződő találkozón

három gólt jegyzett, az elsőt, az ötödiket és a hetediket, valamennyit az első két negyedben, majd a találkozó utolsó pillanataiban előállt egy ritkán látható szép megoldással is, amelyet a sajtó azóta csak krokodilcselként emleget, utalva a folyó partján békésen iddogáló gazellára a vízből rátörő krokodilra - jóllehet talán a gyilkos bálnaként emlegetett kardszárnyú delfin és a fóka/pingvin analógiája még pontosabban körülírja a szituációt. De nem akarunk hiába davidattenborough-i magasságokat ostromolni, halljuk inkább magát a trükk végrehajtóját! "

Juhász Zsolt

kiállítása után jöttem vissza, épp akkor, amikor elveszítettük a labdát elől. Bejöttem, s láttam, hogy

Milan Aleksic

a kapunk felé úszik, de azt is láttam, hogy a távolból nem vette észre, hogy ott vagyok, ezért lementem a víz alá és vártam. Ha egy támadó játékos úszik a labdával, s meglátja, hogy a víz alatt rejtőzködik valaki, akkor megáll, irányt vált, ám Aleksic felém úszott, egyértelmű volt, hogy nem vett észre" - vázolta az esetet képkockáról képkockára Kiss Csaba. A szolnokiak szerb légiósa gyanútlanul úszott tovább, amikor egyszer csak a mélységből tengeri ragadozóként lecsapva előbukkant a szegedi pólós, és egyszerűen csak kikapta a kezéből a labdát, anélkül, hogy hozzáért volna ellenfeléhez, aki egészen megdöbbent. Mint megtudtuk, ez a fajta csel ugyan egyáltalán nem általános, de nem is feltétlenül egyedi, ám kétségtelen, hogy ország-világ előtt élőben nagyon-nagyon ritkán látni hasonlót. "Szeretem ezt a trükköt, próbálom többször is megcsinálni, de nem mindig sikerül, mert észrevesznek. Most jól sült el, bár igazából nem osztott, nem szorzott, de látványos momentum volt a végére" - tette hozzá az immár háromszoros kupagyőztes.

Kiss Csaba elképesztő trükkje a Digi TV felvételén!

"Talán ez a harmadik kupagyőzelem a legkedvesebb a szívemnek. Azt hiszem azért, mert az előző két alkalommal úgy ugrottunk a vízbe, hogy van esélyünk megnyerni - és meg is nyertük. Nagyon jó erőkből álló csapatunk volt, az ellenfelekre pedig nem lehetett azt mondani, hogy erősebb kerettel bírtak volna nálunk, semleges helyszínen játszottunk - úgy ugrottunk vízbe, hogy bármi megtörténhet. Most azt éreztem, hogy egy picit mindenki, a vízilabda-társadalom és a média is elkönyvelte, hogy ez a kupa a hazai pályán játszó, uszodát avató, bivalyerős kerettel bíró Szolnoké lesz, amelyen a Rijeka is éppen csak túljutott a BL-selejtezőben, ráadásul a bajnokságban Szegeden tudtak legyőzni minket. Minden mellettük szólt tehát, s ennek dacára, szinte tökéletes játékkal sima győzelmet arattunk. Mindezek miatt ez a diadal nagyon-nagyon kedves számomra" - emelte ki Kiss Csaba, mit jelent számára ez a fényes diadal. Az élet azonban nem áll meg, vasárnap délután, 16.10-től újabb tévés meccs következik, újabb rangadó, de ezúttal már Szegeden. "Nincs idő ünnepelni, ami nem is baj. Folytatódik tovább a bajnokság, a vasárnapi diadalra, mint történelemre emlékezünk. Az örömet és a jókedvet most már fel kell váltsa mindenkiben az izgalom, és az újbóli győzni akarás, úgyhogy remélem, vasárnapra már olyan lelkiállapotba kerülünk, hogy itthon tartjuk a pontokat az Egerrel szemben - nem engedhetjük meg magunknak, hogy még egy rangadót hazai pályán elbukjunk! - sommázott a ZF-Eger elleni csillagok háborújára előretekintve a szeged vízilabdázó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.