Közélet

Szegeden csendül fel az Omega Oratórium

Szegeden csendül fel az Omega Oratórium

2013. november 29., péntek
Szegeden csendül fel az Omega Oratórium
omega_gamestarhu

Vasárnap a szegedi Dómban csendülnek fel az Omega együttes népszerű slágerei oratorikus formában. A csongrádi megyeszékhely az első állomása annak a jótékonysági koncertsorozatnak, amelyet a bátaszéki katolikus templom tornyának felújítására indít a zenekar.

A Bátaszéken született

Kóbor János

ötlete volt, hogy az Omega Oratóriumot több helyen bemutatva segítsenek a település templomtornyának felújításában. Az életveszélyessé vált torony bontásakor ugyanis találtak egy régi zsindelydarabot, amelyre az építéskor ráírták az egyik adományozó nevét. A Kóbor név az Omega frontembere, Kóbor János egyik felmenőjének tiszteletére került a zsindelyre. A zenekarban a történet hallatán született meg az elhatározás egy jótékonysági koncertsorozat megrendezésére, ennek első állomása a szegedi Dóm. Az énekes korábban azt mondta, egy ilyen jellegű jótékonysági műsort templomban kell tartani, lehetőleg olyan repertoárral és előadásban, amely egy hagyományos rockkoncerttel szemben igazodik a helyhez és annak szelleméhez. Az együttes oratórium jellegű összeállításban játssza majd el népszerű dalait. Az Omega Oratórium trilógiává bővíti a zenekar két korábbi művét, a Szimfóniát és a Rapszódiát. Mint Kóbor János fogalmazott, ezek a rockzenétől távoli műfajok, a szerzők az eredeti Omega-daloknak teljesen új értelmezést adtak, megtartva ugyanakkor a rockzenei elemeket. A koncertsorozat advent első vasárnapján kezdődik. Az esten az együttes mellett

Bókai Zoltán

vezényletével közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar, valamint a Vaszy Viktor-kórus. A Pécsi Egyházmegyéhez tartozó bátaszéki templom 1903-ban épült. Idén áprilisban az életveszélyes részeit visszabontották. Az egyházmegye szóvivője,

Dömötör Enikő

pénteken az MTI-nek elmondta: a napokban készült el a templom felújításának szakmai anyaga. Ennek részleteit hamarosan nyilvánosságra hozzák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.