Közélet

Parancsnoki ellenőrző gyakorlat Csongrádon

Parancsnoki ellenőrző gyakorlat Csongrádon

2013. november 15., péntek
Parancsnoki ellenőrző gyakorlat Csongrádon

Szerda este nyolc órakor parancsnoki ellenőrző gyakorlatra került sor Csongrádon, a bútorgyártással foglalkozó ROBA-TISZA Kft. telepén.

Mint

Arany-Tóth Attila

szóvivő elmondta, a feltételezés szerint a cég készáru-raktárában anyagmozgatást végeztek targoncával. A targoncából munka közben egy felhevült alkatrész kiszakadt, és a raktározott anyagok közé repült, melyet az ott dolgozók nem vettek észre és folytatták a munkát. Az alkatrész meggyújtotta a raktározott anyag csomagolását. A füstöt észlelve a targonca vezetője nem figyelt előre, és egy raklapnyi árunak hajtott. A targonca felborult, és a rajta lévő teher a segítő személyre esett, és a dolgozó alá szorult. A targonca vezetője az események láttán sokkot kapott, rosszul lett és mentésre szorult. A tűz továbbterjedt a többi raktározott anyagra is, és veszélyeztette a mentendő személyek életét. Ténylegesen riasztásra került a Csongrád I-es, Csongrád Víz, a Szentes I-es és Szentes Létra egység. A tűzoltók a felderítést követően védősugár fedezete mellett, emelőpárnát alkalmazva szabadították ki az egyik sérültet a targoncáról leesett teher alól, és a másik sérülttel együtt kimenekítették az épületből, és a feltételesen égő tűz oltását elvégezték. A gyakorlat során füstgépet is alkalmaztak, így az ilyen helyzeteknél megvalósuló, korlátozott látási körülmények között teljesítették a feladatot a tűzoltók. A gyakorlatot

Szabó Bogár Imre

őrnagy, a Csongrádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka megfeleltre értékelte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.