Közélet

Öröklétkacsintás gyertyafény és virágok között + FOTÓK

Öröklétkacsintás gyertyafény és virágok között + FOTÓK

2013. november 1., péntek
Öröklétkacsintás gyertyafény és virágok között + FOTÓK
mindenszentek51_gs

November első két napja a megemlékezés időszaka hagyományaink között, Mindenszentekkor és a halottak napján gyertyafény és virágszirom díszíti a sírokat. Képriportunkban mi is lerójuk tiszteletünket az elhunytak felé.

Az emlékezés napjaival köszön be minden évben a november. Elsején mindenszentek, másodikán halottak napját ünnepeljünk, és bár furcsa lehet a koszorúkészítés, temetőjárás, mécsesgyújtás mellett az ünnep szót kiejteni.

Pedig mikor elhunyt szeretteink szép emlékével élhetünk meg hosszú órákat, abban azért van valami megmagyarázhatatlan felemelő érzés, legyen hívő vagy nem az illető, ilyenkor az öröklét kacsintását is elhozzák odafentről anyák, apák, nagyapák, dédszülők. Mert valljuk be, nehezen hisszük el, hogy ezek az emlékek az anyaggal egyenértékűek, és semmi több nem volt édesanyánk, nagyapánk, mint sok-sok milliárd molekula nagyon szerethető elrendeződése. Sokkal közelebb, melegebb és igazabb számunkra az a gondolat, hogy az utolsó szívhanggal nincs vége, és bizony találkozunk még velük. Ilyenkor pedig nincs ember, aki ne feledkezne el magáról, és ne kacsintana vissza. Nézze meg nálunk képekben az emlékezés pillanatait!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.