Sport

Női futball: ezúttal nem volt esélye a bravúrra a SZAK-nak + FOTÓK

Női futball: ezúttal nem volt esélye a bravúrra a SZAK-nak + FOTÓK

2013. november 14., csütörtök
Női futball: ezúttal nem volt esélye a bravúrra a SZAK-nak + FOTÓK
szegedi_ak_szombathelyi_viktoria25_gs

Nem tudta megismételni vasárnapi jó teljesítményét a Szegedi AK a Szombathely elleni pótolt bajnoki találkozón, a vendégek sima háromgólos győzelmet arattak.

A találkozót még a 8. fordulóban halasztották el a vendégek kérésére, akikkel vasárnap

szoros, nyerhető kupameccsen maradt alul

4-3-ra a Cserenkó-csapat a magyar kupa elődöntőjébe jutásért vívott találkozón. A vasárnapi kupameccshez képest jobban kezdett a SZAK, több helyzetet is kidolgoztak Szil Tündéék, igaz, betalálniuk nem sikerült. Aztán az első félidő hajrájához közeledve egy védelmi megingást kihasználva

Marsai Nikoletta

, átemelve a kinn álló

Földesi Lilient

, megszerezte a vezetést a vendégeknek, aminek hatására visszaesett a hazaiak játéka. Fordulás után a lehető legrosszabbul folytatódott a meccs a hazaiaknak,

Nagy Dóra

a 48. percben tovább növelte a vendégek előnyét. Kétgólos hátránya tudatában csökkent az elán a házigazda részéről, már nem tudták az első félidő nagy részében látott lelkes játékot hozni a szegediek. A nem száz százalékos állapotú, ezért csak csereként beálló válogatott támadó,

Zimányi Kovács Anikó

sem tudott segíteni a SZAK helyzetén a hátralévő időben, a félidő derekán pedig végleg eldőlt a mérkőzés, amikor

Szakonyi Emese

is bevette Földesi kapuját, beállítva a 3-0-s végeredményt. Nem sokat pihenhetnek a szegedi focista hölgyek!

Cserenkó Szabolcs

tanítványai a múlt vasárnaptól most vasárnapig tartó időszak harmadik meccsére készülnek, amelyet az FTC ellen vívnak a hét utolsó napján 13 órától ugyancsak hazai környezetben. Ez lesz a csapat idei utolsó tétmeccse, s ennek a találkozónak sem a mieink az esélyesei, de szervezett, koncentrált játékkal és némi szerencsével nem csak elkerülhetik az őszi, idegenbeli 10-0-s vereség megismétlődését, de akár meg is szorongathatják a patinás ellenfelet. Zimányi Kovács továbbra is húzódással bajlódik, bevetése kérdéses, ám miután véget ért az U17-es bajnokság őszi etapja, így a szegediek esetleges további hiányzóik helyét az utánpótlásból tölthetik fel.

Női labdarúgó NB I 8. forduló (pótlás):

Szegedi AK - Viktória-Trend Optika FC 0-3 (0-1)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, Fű2, 100 néző. Vezette: Gera Ferenc (Cseh Géza, Kószó Csaba).

SZAK:

Földesi - Burányi (Koncz 60'), Szil, Nagy Dzs., Lévai, Harcel, Szalai, Lipták, Végh, Dudás (Sávai 78'), Kasznár (Zimányi Kovács 51').

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Viktória:

Dömsödi – Tóth A., Marsai, Vörös, Ferencsik, Nagy D. (Kiss Zs. 87'), Harsányi, Csidei, Szakonyi (Kun 87'), Németh R., Széles (Horváth L. 66').

Vezetőedző:

Mitterstiller Csaba.

Gól:

Marsai (36'), Nagy D. (48'), Szakonyi (72'). Cserenkó Szabolcs:

"Örülök, hogy egy Viktória, és a szegedi alakulat között nem 6-8 gólos különbség van már, azaz fejlődtünk, és valamennyire felnőttünk a feladathoz. Azonban azt továbbra is látni kell, hogy létszámban, és ezáltal minőségben is vannak problémáink. Vasárnap igyekszünk kibrusztolni a Fradi elleni meccset, azután egészen márciusig nem lesz bajnoki. Karácsonyig tovább edzünk, teremtornákon is tervezünk részt venni, valamint a téli átigazolási szezonban igyekszünk 1-2 játékost a szerezni, hiszen az alsóházban is kell eredmény, nem szeretnénk az utolsó két hely valamelyikén végezni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.