Sport

Labdarúgás: mesterlövészek különcsatája – Ásotthalmon lép fel az UTC

Labdarúgás: mesterlövészek különcsatája – Ásotthalmon lép fel az UTC

2013. november 8., péntek
Labdarúgás: mesterlövészek különcsatája – Ásotthalmon lép fel az UTC
tisza_volan_asotthalom_mj 81

Ékes bizonyítéka lehet az UTC vasárnapi fellépése Ásotthalmon a megyei I. osztály erőviszonyai idei átalakulásának, a két együttes tavalyi összecsapásaival ellentétben ezúttal szoros mérkőzés várható a vasárnap délutáni derbin.

Utoljára 2012. szeptember 30-án rendeztek hasonló szereposztással bajnokit a ligában, akkor a hazaiak

6-2-es csapást mértek

a jelenleg másodedzőként tevékenykedő

Pálfy Zoltán

vezette újszegediekre. Az idén áprilisi visszavágón sem termett több babér Dürgő Péteréknek,

a 0-5-ös eredménnyel

végződött találkozón

Török András

triplázott a vendégek részéről, de az őszi összecsapáson is született egy mesterhármas

Baji Renátó

révén. Ennyit a történelemről, hiszen az UTC nyáron alaposan megerősített csapata a jelenleg zajló szezonban már a bajnoki címre tör, míg az Ásotthalom közvetlenül az élmezőny mögött, az ötödik helyen tanyázik. Nem várható tehát hasonló történet vasárnap, mint a párharc tavalyi találkozóin, mindemellett így sem számíthatnak könnyű 90 percre

Major László

tanítványaira.

Védelmében bízhat az Ásotthalom

ONLINE

Az Ásotthalom TE - Ujszegedi TC megyei I. osztályú összecsapást a SZEGEDma.hu élőben közvetíti vasárnap 13 óra 30 perctől! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Remek szériát tudhatnak magáénak a hétvégi pályaválasztó,

Hevesi Tibor

legénysége az elmúlt öt fordulóban nem talált legyőzőre, utoljára a Sándorfalva lepte meg a csapatot még szeptember végén. Azóta három győzelem és két döntetlen Baji Renátóék mérlege, a Tisza Volánban nevelkedett csatár pedig holtversenyben vezeti a megyei I. osztály mesterlövészeinek listáját, 13 gólos teljesítményével egyedül éppen a hétvégi ellenfelet erősítő

Bernát Péter

tud vetekedni. Nem könnyíti meg azonban az Ásotthalom helyzetét, hogy a tavaszi meccs kapcsán már emlegetett Török Andrásra nem számíthat a szakmai stáb, Hevesi edző elmondta, nagyon hiányozni fog számukra a sárga lapjai miatt eltiltott játékos fejjátéka. "Nagyon bízom benne, hogy sikeresen vívjuk meg az UTC elleni meccsünket is, hiszen a Makó és a Mórahalom sem tudott nyerni nálunk. Úgy gondolom, az UTC is hasonló képességekkel rendelkezik, mint az említett két csapat, a kulcsfontosságú feladat talán az lesz ellenük, hogy megfelelően állja a sarat a védelmünk" – fogalmazta meg az ásotthalmi tréner, mibe kapaszkodhatnak az előzetes esélylatolgatások kapcsán szurkolóik.

Vezére és egyik legjobbja nélkül az Ujszegedi TC

utc_szvse20_gs

Amíg az Ásotthalom öt mérkőzés óta veretlen, addig Major László együttese egyenesen pontot sem veszített az elmúlt öt körben. Az újszegedi egylet legutóbb a Szegedi VSE

ellen gálázott

, a vasutasok elleni hatgólos siker azonban vezéráldozatokat követelt: mind a támadógépezet egyik legfontosabb csavarjának számító

Ondrejó Tamás

, mind a vezetőedző a kiállítás sorsára jutott, következésképpen egyikőjük sem állhat a csapat rendelkezésére az idegenbeli derbin. Visszatérhet ugyanakkor

Végh Ariel

, míg a kispadon Pálfy Zoltán élhet a lehetőséggel, hogy visszavágjon a tavalyi 2-6-ért. "Egy értelmetlen és érthetetlen kiállításból adódóan az egyik legjobb játékosomra nem számíthatok, Ondrejó Tamás hiányát nagyon meg fogja érezni a csapat. Ettől függetlenül azt gondolom, ha mindenki a legjobb formáját hozza, el tudjuk hozni a három pontot Ásotthalomról" – nyilatkozta tömören az UTC mestere a SZEGEDma.hu-nak.

Az Ásotthalom TE várható összeállítása:

Ábrahám – Németh, Rencsár, Vastag, Bogdán, Szlobodnyik, Hatvani vagy Bokányi, Kiszner, Kothencz, Csáki, Baji R.

Az Ujszegedi TC várható összeállítása:

Tombácz – Szűcs, Balogh, Bilics, Mészáros Z., Mészáros T., Bitó, Végh, Kerepeczki, Brinszky, Bernát.

Így játszott az Ásotthalom a legutóbbi fordulóban:

Algyő SK – Ásotthalom TE 0-0 (0-0)

Algyő, műfű, 100 néző. Vezette: Bálint Attila (Sechna Gábor, Zahorecz Roland).

Algyő:

Szűcs – Koza, Gyimesi, Gonda, Daróczi, Laczkó, Sebők, Hegedűs, Pataki (Garamvölgyi 81′), Kohajda (Kiss 85′), Hadár (Mohácsi 65′).

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Ásotthalom:

Ábrahám – Török, Vastag, Kiszner (Szlobodnyik 60′), Németh, Rencsár, Kothencz (Baji Sz. 81′), Bogdán, Csáki (Hatvani 72′), Baji R., Bokányi (Szolákovics 78′).

Vezetőedző:

Hevesi Tibor.

Sárga lap:

Gyimesi (24′), Kohajda (43′), ill. Csáki (25′), Török (27′), Bokányi (31′).

Így játszott az UTC a legutóbbi fordulóban:

Ujszegedi TC – Szegedi VSE 6-0 (3-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző. Vezette: Ámán András (Balla Krisztián, Fischer Attila)

UTC:

Tombácz – Ondrejó, Mészáros Z., Bilics, Szűcs D., Brinszky, Kerepeczki, Bernát, Balogh Á. (Gajdacsi 74′), Bitó (Szentes-Bíró 67′), Mészáros T.

Vezetőedző:

Major László.

SZVSE:

Pluhár – Báló M., Fülöp, Papp Á., Nagypál, Szántó D., Tanács (Németh V. 52′), Simon, Hegyesi, Busa, Bagi (Jánk 60′).

Vezetőedző:

Berki István.

Gól:

Bernát (4′, 72′, 79′), Ondrejó (13′, 20′), Brinszky (48′).

Sárga lap:

Tanács (29′), Báló M. (62′)

Kiállítás:

Ondrejó (41′), ill. Papp Á. (41′).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.