Sport

Labdarúgás: ki-ki meccsen csap össze az Algyő és az Ásotthalom

Labdarúgás: ki-ki meccsen csap össze az Algyő és az Ásotthalom

2013. november 1., péntek
Labdarúgás: ki-ki meccsen csap össze az Algyő és az Ásotthalom
hfc_algyo_mj 25

Két a tavalyi szezont az élmezőnyben záró együttes csap össze a labdarúgó Csongrád megyei I. osztály 12. fordulójában, a szombati Algyő SK – Ásotthalom TE találkozó izgalmas 90 percet ígér előzetesen.

Az előző idényben mindkét alkalommal a pályaválasztó nyerte a két együttes aktuális csörtéjét, az utolsó forduló leteltével pedig az Algyő ezüstérmet szerzett, míg

Hevesi Tibor

alakulata a negyedik helyre futott be. A 2013/14-es kiírásra alaposan átalakult megyei I. osztályú mezőnyben nincs azonban könnyű dolga egyik gárdának sem, ennek eredményeként ezúttal a tabella nyolcadikja az ötödiket fogadja szombat kora délután. A statisztika alapján messzemenő következtetéseket nem lehet levonni az esélyeket illetően, annyi azonban bizonyos, a döntetlen sem a hazaiaknak, sem az ásotthalmiaknak nem jelentene elfogadható eredményt.

Gólínségben szenved az Algyő

ONLINE

Az Algyő SK - Ásotthalom TE megyei I. osztályú összecsapást a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 13 óra 30 perctől! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Elmúlt öt mérkőzésükön mindössze hat pontot gyűjtöttek

Takács Zoltán

tanítványai, és bár a csanádpalotai 3-3-as remi, illetve a Szentesen elért egygólos győzelem egyaránt elfogadható teljesítmény, hazai pályán meglehetősen visszafogottan szerepelnek az utóbbi időben Kohajda Gergelyék. Még szeptember végén a Mórahalom

nyert magabiztosan

Algyőn, sokkal fájóbb lehet azonban a csapat szurkolói számára az egyaránt a kiesés ellen küzdő Kistelek, illetve Nagymágocs elleni döntetlen, illetve a három mérkőzés alatt szerzett egyetlen találat. A gödörből való kilábalásban mindenesetre nagy segítséget jelenthet, hogy a keret minden tagja bevethető hétvégén, sem sérülések, sem eltiltások nem hátráltatják az együttes munkáját. "Rendre jó meccseket játszottunk eddig az Ásotthalommal, a tavalyi bajnokságban mindkét összecsapásunkra a jó iram és a változatosság volt jellemző. Ezúttal is hasonlóra számítok, habár - ellentétben az ellenfelünkével - a mi formánk hagy némi kívánnivalót maga után. A játék összes elemében javulnunk kell, de mint az eredmények is mutatták, főleg a támadásainkat kell hatékonyabbá tennünk. Ez nem azt jelenti, hogy fejetlenül fogunk rohamozni, mindemellett szeretnénk győztesen elhagyni a pályát szombaton, nagy szükségünk lenne a három pontra" – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Takács Zoltán edző. Hozzátette, tekintettel az elmúlt hazai fordulókban mutatott halványabb játékra, kedves gesztusként minden nézőt ingyen engednek be a szombati mérkőzésre.

Háromesélyes meccsre készül az Ásotthalom

tisza_volan_asotthalom_mj 81

Az ásotthalmiak legutóbbi fellépésén

Baji Renátó

háromszor vette be

a Szegedi VSE kapuját, így a csapatot 2010 óta erősítő támadó már 13 találatnál jár a szezonban, ezzel pedig vezeti a liga mesterlövészeinek listáját. A bizakodásra ráadásul nem csak az ő formája adhat okot, az utóbbi időben az egész együttes szekere jól megy, immár négy kör óta veretlen, továbbá a vizsgált meccseken négyen felüli átlagot produkált a szerzett gólok tekintetében Hevesi Tibor legénysége. A tréner mindemellett így sem nyugodt az algyői túrát illetően. "Technikai gondok nehezítették a héten a felkészülésünket, sajnos csak teremben tudtunk edzeni. Ez az egy hét kiesés a nagypályáról sokat számít, ráadásul pont az ellen az Algyő ellen játszunk szombaton, amely csapat kifejezetten jó a pontrúgásoknál. Összességében háromesélyes mérkőzést várok, habár az Algyő igazi mumusunk, nem emlékszem rá, hogy tudtunk volna már győzni ellenük a saját pályájukon. Nem szabad ugyanakkor szem elől tévesztenünk, hogy nagyon nehéz négy forduló áll még előttünk ősszel, ezért kiemelten fontos lenne a győzelem a hétvégén" – foglalta össze várakozásait az Ásotthalom mestere.

Az Algyő SK kerete az összecsapásra:

Szűcs, Révész (kapusok), Laczkó, Gyimesi, Gonda, Daróczi, Orosházi, Sebők, Takács, Mohácsi, Kohajda, Hadár, Koza, Farkas, Kiss, hegedűs, Pataki, Salamon.

Az Ásotthalom TE előző heti összeállítása:

Ábrahám - Török, Bogdán, Kiszner, Németh, Rencsár, Kothencz, Csáki, Hatvani, Baji R., Bokányi.

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi egymás elleni mérkőzésén (2013. május 12.):

Ásotthalom TE – Algyő SK 2-1 (1-0)

Ásotthalom, 150 néző. Vezette: Hideg Bence (Samu László, Barta Norbert István).

Ásotthalom:

Ábrahám – Somlyai, Vastag, Kiszner, Török (Németh 90′), Rencsár, Kothencz (Frank 80′), Szlobodnyik, Bogdán, Baji R. (Baji Sz. 84′), Csáki (Bokányi 74′).

Vezetőedző:

Hevesi Tibor

Algyő:

Szűcs – Koza, Gábor, Gonda, Daróczi, Takács R., Gyimesi, Balogh (Kiss 79′), Pataki (Orosházi 79′), Hegedűs, Hadár.

Megbízott edző:

Hadár Attila.

Gólszerzők:

Kothencz (46′), Baji Sz. (87′), illetve Hadár (88′).

Sárga lap:

Vastag (31′), Szlobodnyik (44′), Csáki (58′), Baji R. (59′), Bokányi (80′), Ábrahám (83′), illetve Gonda (16′), Hadár (24′), Balogh (56′), Gyimesi (70′), Kiss (88′).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.