Sport

Labdarúgás: bronzéremmel tértek haza a szegedi veteránok az országos döntőről + FOTÓK

Labdarúgás: bronzéremmel tértek haza a szegedi veteránok az országos döntőről + FOTÓK

2013. november 26., kedd
Labdarúgás: bronzéremmel tértek haza a szegedi veteránok az országos döntőről + FOTÓK
veteranok_godollo_012

Tavalyi ötödik helyezésüket túlszárnyalva meg sem álltak a bronzéremig Szeged 60 éven felüli labdarúgói a korosztály számára kiírt országos kispályás bajnokság szombati fináléjában Gödöllőn. Farkas Imre edző legénysége a végső győztes Debrecen csapatát is legyőzte a csoportfázis folyamán.

Mint azt

korábban írtuk

, a Tisza parti város alakulata veretlenül zárta a hat fordulóból álló regionális selejtezősorozatot, ezáltal jogot szerezve az országos döntőben való részvételhez. A helyszínen aztán a kora reggeli sorsoláson derült ki, az összesen 12 csapatot felvonultató mezőnyben a szegediek a Budapesti VSC, a Debrecen, és a Videoton együtteseivel kerültek egy csoportba. A mérkőzések egyetlen 15 perces játékrészből álltak, az első fellépésen pedig a fővárosi gárda várt

Farkas Imre

tanítványaira, a találkozó végül gólnélküli döntetlennel ért véget. A folytatásban a cívisvárosiak következtek, akiket

Tóth András

találatával fektetett két vállra a Szeged, az utolsó körben pedig a Videoton kapott egy négyest a triplázó

Antal Ferenc

vezérletével gálázó Csongrád megyei alakulattól. Teljesítményével a gárda a C csoport élén végzett, megelőzve a másodikként befutó debrecenieket. A negyeddöntőben a Törökszentmiklós próbálta útját állni a szegedi veteránválogatottnak – sikertelenül, miután a mérkőzés egyetlen találatát az újfent fontos pillanatban eredményes Tóth András szerezte. Az elődöntőben aztán a Nyíregyháza már túl nagy falatnak bizonyult, így a bronzmérkőzésen vigasztalódhatott Farkas Imre csapata. Az Örkény elleni összecsapáson

Bálint László

és

Kozma János

egy-egy gólja végül azt jelentette, eddigi legjobb eredményét elérve a harmadik helyen végzett a szegedi alakulat a 2013. évi Országos Veterán Labdarúgó Bajnokságban. A csapat kvalitását mutatja, hogy hat fellépésén mindössze két gólt kapott, illetve a későbbi győztest is legyűrte a torna korai szakaszában.

2013. évi Országos Veterán Labdarúgó Bajnokság, döntő (2013. november 23., Gödöllő):

C csoport:

Szeged – BVSC 0-0 Szeged – Debrecen 1-0 (Gólszerző: Tóth András) Szeged – Videoton 4-0 (Gólszerzők: Antal Ferenc (3), Gerecz Péter)

A csoport végeredménye:

1. Szeged 7 pont, 2. Debrecen 4 pont, BVSC 2 pont (gólarány: 1-4), Videoton 2 pont (gólarány: 2-6).

Negyeddöntő:

Törökszentmiklós – Szeged 0-1 (Gólszerző: Tóth András)

Elődöntő:

Szeged – Nyíregyháza 0-2

Bronzmérkőzés:

Örkény – Szeged 0-2 (Gólszerzők: Bálint László, Kozma János)

A bronzérmet szerző Szeged csapatának kerete:

Miskolczi Ferenc, Nagy Mihály (kapusok), Antal Ferenc, Bálint László, Buka János, Farkas Imre, Gerecz Péter, Hegedűs Ferenc, Kozma János, Nagy István, Nagy Zoltán, Pálinkó Mihály, Szentes Bíró Ferenc, Tóth András, Wenner Vilmos. Farkas Imre játékos-edző:

„Köszönetet szeretnék mondani játékosaimnak és minden a sportban mellettem álló barátomnak, nem utolsó sorban családomnak az önzetlen támogatásukért. Nélkülük nem sikerült volna elérni életem egyik nagy álmát, hogy az országos bajnokság végén felállhassak csapatommal a dobogóra.”

Szamosvölgyi Zoltán csapatvezető:

„A 2009-es induláskor jó bulinak tűnt a részvétel ebben a versenysorozatban, akkor még mint edző tettem a dolgom. Később átvehettem a csapatvezetői posztot Dudás Tivadartól, így most ebben a minőségemben élhettem meg ezt a nagyszerű a harmadik helyezést. Mindannyian sokat dolgoztunk a csapatért és ezért a sikerért, így igazán jó érzés volt fogadni az ország minden szegletéből összesereglett volt NB I-es és volt válogatott játékosok gratulációját, elismerését. Szeretném kiemelni Farkas Imre áldozatos szakmai munkáját, amit a siker érdekében tett, ő igazi vezéregyéniség. Meg kell említenem Dudás Tivadart, aki mint az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület Dél-Kelet Régió koordinátora önzetlenül és pártatlanul teszi a dolgát, mindemellett mindig vigyáz arra, hogy a Szeged érdekei ne sérüljenek. Jól összedolgozik az edzőnkkel.”

Nagy Zoltán csapatkapitány:

„Több mint 50 éve futballozom én is, akárcsak a csapattársaim, de mindannyiunknak ez az eddigi legjobb eredménye. Ez egy nagy család és baráti társaság, ami a SZVSE öregfiúk csapatára épülve jutott el idáig.”

Dudás Tivadar alapító tag, az OVLSE Dél-Kelet Régió koordinátora:

„Köszönöm ezt a sikert a csapatnak, illetve a támogatóknak, akik lehetővé tették, hogy eljussunk idáig. Azt hiszem, még komolyabb célokra is hivatott lehetne ez a társaság. Bizonyíték lehet erre, hogy a magyar veterán labdarúgó-válogatottnak három szegedi játékos is tagja. Az előrelépéshez azonban elengedhetetlen lenne némi extra anyagi támogatás, amivel nagyban javulhatnának felkészülési lehetőségeink.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.