Sport

Kézilabda: a vásárhelyiek legyőzték az ezer sebből vérző kistelekieket is

Kézilabda: a vásárhelyiek legyőzték az ezer sebből vérző kistelekieket is

2013. november 26., kedd
Kézilabda: a vásárhelyiek legyőzték az ezer sebből vérző kistelekieket is
HLKC 2013

A makóiak után a kistelekiek ellen is megnyerte megyei rangadóját a Hódmezővásárhelyi LKC és újabb győzelmével már a második helyre lépett előre. A női NB II dél-keleti csoportjának 9. fordulójában a vásárhelyiek mellett a makói lányok is begyűjtötték a győzelemért járó két pontot.

Vásárhelyen a találkozó előtt mindkét csapatban a hiányzók jelentették a fő témát. A hazaiaknál a térdműtéten átesett

Hegyi Diána

ott ült ugyan a kispadon, de amint azt elmondta, ebben az évben már biztosan nem léphet pályára, míg a Túrkevén bokasérülést szenvedett

Manga Fruzsinával

kapcsolatban

Áncsán István

, a HLKC ügyvezetője reményét fejezte ki, hogy a következő fordulóban, Szarvason talán már pályára léphet. A vendégek oldalán még nagyobb volt a hiányzók listája. A kisteleki csapatban az elmúlt nyolc fordulóban 14 játékos lépett pályára és közülük most

Csányi Alexandra, Jeremiás Kamilla, Juhász Sarolta, Lajos Barbara, Sutka Antónia

és

Varga Brigitta

sem állt

Onozó István

edző rendelkezésére. Ezért is állt elő az a szokatlan és kissé megdöbbentő eset, hogy a vendégeknél mindössze egyetlen játékos,

Száva Ágnes

cserekapus ült a padon, tehát mezőnycseréje nem volt az Onozó-csapatnak.

Kertész

gólja nyitotta a találkozót, de

Tószegi

azonnal egyenlített. A tizedik percig felváltva estek a gólok, mindannyiszor a vendégek vezettek, a hazaiak egyenlítettek (8. perc: 4-4). A folytatásban

Sajtos

és Tószegi mellé

Németh Zsófi

is beszállt a gólszerzésbe, miközben a vendégek -

Csányi

és

Lajos

távollétében - legveszélyesebbnek tartott játékosát,

Bárkányi Csillát

Török Bianka

külön felügyelte. A félidő közepén két góllal elhúztak a vásárhelyi lányok (17. perc: 9-7), miközben mindkét oldalon forgácsolták a kapufákat a lövések. A félidő utolsó perceiben Bárkányi és a 15 éves koruk ellenére rendkívül ügyesen játszó

Sándor

ikrek,

Laura

és

Petra

jóvoltából fordítani tudtak a vendégek (30. perc: 12-13), de a hazaiak a fiatal beállója,

Becsei Mária

még a dudaszó előtt egyenlíteni tudott. Kiválóan kezdték a második félidőt a hazaiak,

Németh

könyörtelen volt a büntetők értékesítésénél, emellett Tószegi, Sajtos és Becsei is betalált és hét perc alatt öt góllal elhúzott a HLKC (18-13). A mezőnycsere nélkül játszó kistelekiek azonban nem adták fel, mindkét kapusuk feljavult, mezőnyjátékosaik pedig nagyon küzdöttek és visszajöttek három gólra (42. perc. 19-16). A következő percek azonban megint a hazaiaké voltak, Németh, Bálint, Török Bianka és Sajtos góljaival hétre nőtt az előnyük (46. perc. 23-16). Innen már nem volt visszatérés, egyre jobban fáradtak és ezzel együtt többet is hibáztak a vendégek és a rutinos Németh vezérletével már kilenc gól is volt a vásárhelyi előny (58. perc: 30-21). A végén még Bárkányi és Sándor Laura is betalált, de ez már nem veszélyeztette a HLKC megérdemelt győzelmét. Visszavágott az elmúlt bajnoki évben Békéscsabán elszenvedett vereségért a Maros-menti NKSE. A makói lányok a találkozó nagy részében remekül játszottak, így már a szünetig négy gólos előnyre tettek szert, amiből a mérkőzés végéig kettőt sikerült megőrízniük.

Női kézilabda NB II dél-kelet 9. forduló:

Hódmezővásárhelyi LKC - Kisteleki KK 30-23 (13-13)

Hódmezővásárhely. Vezette: Daru P., Fődi R.

Vásárhely:

Tóth O. - Krumesz R., Németh Zs. 11(6), Török B. 2, Gaál A., Tószegi K. 5, Sajtos D. 7.

Csere:

Molnár M. (kapus), Becsei M. 2, Szabó P. 1, Bálint A. 2.

Játékos-edző:

Gaál Adrienn.

Kistelek:

Gera P. - Tóth K. 3, Kertész A. 6, Sándor L. 3, Sándor F., Bárkányi Cs. 7(2), Sándor P. 4.

Csere:

Száva Á. (kapus).

Edző:

Onozó István.

Hétméteres:

6/6, ill. 2/2.

Kiállítás:

4, ill. 8 perc. Gaál Adrienn:

"Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, hiszen a Kistelek eddig "mumusnak" számított. Nagyon örülök, hogy a második félidőben ellenfelünk fölé tudtunk nőni, így biztosan hoztuk a két pontot, de nem volt könnyű dolgunk."

Onozó István:

"Sajnos rengeteg sérültünk van, hiszen az előző fordulóban elvesztettük három játékosunkat, így már a csapatunk fele sérült. Ezért fordult elő, hogy mezőnycsere nélkül voltunk kénytelenek játszani és a pályára lépett játékosaink közül egy kivétellel mindenki ifi korú volt. Az előzőek figyelembevételével nagyon elégedett vagyok a lányokkal, hiszen végig küzdöttek és becsülettel harcoltak, sőt azt mondhatom, hogy az első félidőben az év egyik legjobb játékát nyújtottuk. Szünet után egyre fogyott az erőnk, így több technikai hibát követtünk el, amelyeket ellenfelünk könnyű gólokkal büntetett. Sajnos az őszi idény a vártnál gyengébbre sikeredett, amibe az is szerepet jétszott, hogy a tavalyi keretből újabb két játékosunkat vittek el magasabb osztályba. Mi eddig is csak az utánpótlásunkra támaszkodhattunk, így van ez most is és amennyiben a sérültjeink felépülnek, remélem szebb tavaszunk lesz."

Juniorok:

Hódmezővásárhelyi LKC - Kisteleki KK 30-16.

Békéscsabai ENKSE II. - Maros-menti NKSE 25-27 (11-15)

Békéscsaba. Vezette: Polgár A., Palotai Gy.

Makó:

Kozserán K. - Matyi 4, Kozserán B. 5, Kürti 4, Sárkány 2, Kovács A. 7(2), Szebehelyi 4(2).

Csere:

Dani, Cseh (kapusok), Fodor 1, Nagy, Méreg. Baunok Bernadett edző:

"Kisebb hullámvölgyet leszámítva jó játékkal, nagy akarással sikerült két pontot szereznünk egy jó csapat otthonában."

Juniorok:

Békéscsabai ENKSE II. - Maros-menti NKSE 24-17.

A 9. forduló további eredményei:

Csorvási SK - Szarvasi NKK 22-22, Szeghalmi NKC - Túrkevei VSE-Lechler 32-24, Orosházi NKC II. - KSI SE 48-25. A Lajosmizse NKK csapata szabadnapos volt.

A bajnokság állása:

1. Orosházi NKC II. 15 pont/9 mérkőzés, 2. Hódmezővásárhelyi LKC 14/8, 3. Szarvasi NKK 13/8, 4. Maros-menti NKSE 12/9, 5. Csorvási SK 9/8, 6. Lajosmizse NKK 7/8, 7. Szeghalmi NKC 7/8, 8. Békéscsabai ENKSE II. 6/8, 9. Túrkevei VSE-Lechler 3/8, 10. Kisteleki KK 3/8, 11. KSI SE 1/8.

A 10. forduló párosítása:

Szarvasi NKK - Hódmezővásárhelyi LKC (november 30 szombat 14.00 Szarvasi Sportcsarnok), Kisteleki KK - Szeghalmi NKC (november 30 szombat 15.00 Kisteleki Sportcsarnok), Maros-menti NKSE - Lajosmizse NKK (december 1 vasárnap 17.00 Makói Sportcsarnok), KSI SE - Csorvási SK, Túrkevei VSE - Békéscsabai ENKSE II. Az Orosházi NKC II. csapata szabadnapos lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.