Közélet

Két nap alatt 670 ezren keresték fel a fővárosi temetőket

Két nap alatt 670 ezren keresték fel a fővárosi temetőket

2013. november 2., szombat
Két nap alatt 670 ezren keresték fel a fővárosi temetőket

Az elmúlt két napban mintegy 670 ezren keresték fel a fővárosi sírkerteket. A látogatók nyugalmát rendkívüli esemény nem zavarta meg - tájékoztatta a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. szolgáltatási igazgatója szombat este az MTI-t.

Tóth Gábor

elmondta, hogy mindenszentek napján 418 ezren, halottak napján pedig mintegy 250 ezren látogatták a budapesti temetőket. A tapasztalatok szerint az emberek az őszi iskolai szünet és az ünnepek egybeesése, illetve a tartósan jó idő miatt egész hétre elnyújtották szeretteik sírjának felkeresését. Ezért összességében másfél millió látogatóval számolnak, ami lényegesen meghaladja az ilyenkor szokásos 1-1,2 milliós látogatói számot. Az igazgató arról is szólt, hogy pénteken és szombaton mindössze egyszer kellett mentőt hívni, mert valaki rosszul lett. A rendőrök a Megyeri temetőben egy körözött bűnözőt fogtak el - mondta Tóth Gábor. A BKK fődiszpécsere szombat este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a sírkertek megközelítése zavartalan volt közösségi közlekedési eszközökkel. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szintén azt a tájékoztatást adta, hogy semmilyen rendkívüli esemény nem zavarta meg az ünnepek nyugalmát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.