Közélet

Jövő év végéig költséghatékonyabb lesz az állami informatikai rendszer

Jövő év végéig költséghatékonyabb lesz az állami informatikai rendszer

2013. november 7., csütörtök
Jövő év végéig költséghatékonyabb lesz az állami informatikai rendszer

Várhatóan a jövő év végéig költséghatékonyabbá teszik az állami informatikai rendszert, egyebek mellett korszerűsítik a központosított kormányzati informatikai infrastruktúrát, valamint fejlesztik a közigazgatási eljárásokat támogató rendszereket - erről a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) projektigazgatója beszélt.

Dömötör Csaba

sajtótájékoztatón elmondta, a Központosított kormányzati informatikai rendszer kiterjesztése nevű projekt mintegy 7,7 milliárd forintos uniós támogatásból valósul meg az Elektronikus Közigazgatási Operatív Program keretében. A projekt keretében a többi között fejlesztik az alkalmazásokat, modernizálják a kormányablakok és az okmányirodák hardver- és szoftver-infrastruktúráját, lecserélnek okmányok készítésére alkalmas biztonsági nyomtatókat, valamint 5400 asztali számítógépet is üzembe helyeznek - közölte. A fejlesztések nyomán jelentősen javul a központi közigazgatás munkafolyamatainak hatékonysága, gyorsul az ügyfélkiszolgálás, valamint csökkennek a működési költségek - olvasható a közreadott dokumentumban. A 2014. november 20-án záruló projektért a NISZ vezette konzorcium felel, amelynek további tagjai az IdomSoft Zrt., a Kopint-Datorg Kft., a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.