Közélet

Hivatalok Napja Szegeden

Hivatalok Napja Szegeden

2013. november 26., kedd
Hivatalok Napja Szegeden
harangozo_ildiko02_gs

Országszerte nyílt napot tartanak november 28-án, csütörtökön a kormányhivatalok, Szegeden az A-Híd Szeged vízilabdacsapat tagjai válnak ügyintézőkké egy napra az okmányirodában.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) tájékoztatása szerint a nyílt napon a kormányhivatalok a kormánymegbízottak vezetésével kívánják bizonyítani, hogy a hivatali élet sokrétű és sokszínű. A programok egy része a pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak szól, de megváltozott munkaképességűeknek is tartanak állásbörzét csütörtökön. Közismert, hogy a KIM 2010 óta alapvető célkitűzésének tekinti, hogy olyan államot építsen, amely valóban a közjó szolgálatában áll. A jó állam megvalósítása érdekében tett lépések vezérfonala mindvégig az volt, hogy az államigazgatás működése ne csak intézményi változások sorozatát, hanem valódi kultúraváltást is jelentsen. Szegeden a megyeháza aulájában 9-től 15 óráig kihelyezett ügyfélfogadást tart minden szakigazgatási szerv, délig „Csak fiataloknak” címmel tájékoztatót tartanak az Ifjúsági garanciaprogramról, illetve önismereti tréning várja a pályaválasztás előtt állókat. A karácsonyi vásárra való felkészülést is segítik a szakemberek, fogyasztóvédelmi előadást tartanak kiskereskedőknek 9 órától. Délelőtt 10-kor „125 éves a magyar állatorvosi szolgálat” címmel nyílik tárlat Csongrád megye állatorvos-történetéből, illetve előadássorozatot is tartanak az évforduló alakalmából. A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) is készül a Hivatalok Napjára, 10 órától „Mindenki értékes” címmel állásbörzét tartanak megváltozott munkaképességűeknek. A középiskolásoknak is segítséget nyújtanak a továbbtanuláshoz, 12.30-tól bekukkanthatnak a kormányablakokban folyó munkába, míg 13 órától az okmányiroda csapatát az A-Híd Szeged vízilabdásai erősítik. Ezeken felül szakmai fórumok, nyilvános ellenőrzések, rezsicsökkentéssel kapcsolatos fogyasztóvédelmi tájékoztatás is várja az érdeklődőket, lesz adománygyűjtés és ingyenes szűrővizsgálatok is, de tájékoztató hangzik el a Magyary Program Új közszolgálati életpálya modelljéről is. A Hivatalok Napjának Csongrád megyei programjairól

ITT

tájékozódhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.