Közélet

Hamarosan elkészül az adventi koszorú

Hamarosan elkészül az adventi koszorú

2013. november 27., szerda
Hamarosan elkészül az adventi koszorú
adventikoszoru

Kedden kezdték díszíteni a Dugonics téren felállított városi adventi koszorút, melyen az első gyertyát Botka László, Szeged polgármestere és Kiss-Rigó László, Szeged-Csanádi megyéspüspök gyújtják meg, december elsején, 17 órakor. Az ünnepségen a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek kamaraegyüttese ad műsort.

A koszorú a Szegedi Városkép Kft. megrendelésére készül, átmérője 9 m, a díszítéséhez lucfenyőt használnak. A gyertyák (3 lila és 1 rózsaszín) 80 cm magasak és egyenként 50 kg-ot nyomnak.

A további adventi gyertyagyújtások:

December 8.:

Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Juhász András református lelkész. Közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar rézfúvós ötöse.

December 15.:

Vajda Attila, olimpiai és világbajnok kenus és Balogh Barnabás baptista lelkipásztor. Közreműködik a Klúg Péter Iskola Gondolatjel Csoportja.

December 22.:

Baradnay Gyula professzor, Szeged díszpolgára és Ribár János nyugalmazott evangélikus esperes. Közreműködik az Advent Kamarakórus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.