Közélet

DK-snak álltak az ásotthalmi MSZP-sek

DK-snak álltak az ásotthalmi MSZP-sek

2013. november 14., csütörtök
DK-snak álltak az ásotthalmi MSZP-sek
greczy_zsolt

Mind a kilenc MSZP-s a Demokratikus Koalíció színeiben folytatja pályafutását. A párt szóvivője, Gréczy Zsolt szerint 1-2 hónapon belül ismét megkezdődhetnek a tárgyalások az MSZP-vel és az Együtt-PM-mel az együttműködésről.

A Fidesz leváltására készül a Demokratikus Koalíció is, ehhez azonban közös lista, közös miniszterelnök és közös egyéni jelölt kell az ellenzéki oldalon - közölte csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján

Gréczy Zsolt

, a Demokratikus Koalíció szóvivője. A sajtótájékoztatón elhangzott: bizonytalanság uralkodott el az elmúlt hónapokban a demokratikus oldalon, sokan megkérdőjelezták az uralkodó irányvonal helyességét. "Az ásotthalmi MSZP szervezete a napokban megkereste a Demokratikus Koalíciót, hogy szeretnének csatlakozni a párthoz, mert úgy érzik: a DK rendelkedik megfelelő háttérrel

Orbán Viktor

uralmának megdöntéséhez" - hangsúlyozta Gréczy Zsolt. Erre egyetlen példát említett a napokban: Mosonmagyaróvár egy szocialista képviselője két napja szintén átvedlett a DK színeibe. A szóvivő nem kívánta kommentálni az MSZP és az Együtt-PM politikusainak nyilatkozatát, mégis bíznak benne, hogy 1-2 hónapon belül ismét megkezdődhetnek a tárgyalások a három párt együttműködéséről. "Mivel Orbán tönkretette a tisztességes választási rendszert, így szövetségbe tömörülve, együtt kell leváltani őt a demokratikus baloldalnak" - emelte ki. Választójogi értelemben jelenleg a DK a legerősebb a hazai pártok közül, hiszen egyedül ő nevezte meg mind a 106 képviselőjelöltjét - ez pedig így is marad, míg az ellenzéki oldalon nincs teljeskörű megállapodása - mondta Gréczy. Hozzátette azonban: ha a szükség úgy kívánja, a kormány leváltásának érdekében bármelyik képviselőjelöltjük kész visszalépni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.