Közélet

A kormány hozzájárult több település hitelfelvételéhez

A kormány hozzájárult több település hitelfelvételéhez

2013. november 12., kedd
A kormány hozzájárult több település hitelfelvételéhez

A kormány hozzájárult több település hitelfelvételéhez, amelyre adósságmegújítás, illetve fejlesztés miatt van szükségük az önkormányzatoknak. A jóváhagyott lista a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

Balassagyarmat, Fegyvernek, Kisújszállás, Mezőkovácsháza és Tápiószecső néhány tízmillió forinttól 200 millió forintig terjedően újíthatja meg régi hitelét. Itt a kormány kikötése az, hogy az adott ügyletből származó bevételét kizárólag a már meglévő adósságának visszafizetésére fordíthatja az adott önkormányzat. Az engedélyezett fejlesztési hitelekből a legnagyobb összeggel – több tételben – Tata részesedik. A város települési rehabilitációs forrásigénye például kétszer 1,1 milliárd forint, de számos kisebb fejlesztésre is vehet fel hitelt. A fejlesztési célú hitelfelvevők között van még Nagytarcsa, Tápiószele és Zalaegerszeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.