Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Egyház

A karitatív szolgálatra gyűjt adományokat a katolikus egyház jövő vasárnap

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Karitatív tevékenységének támogatására gyűjti a perselyadományokat a katolikus egyház jövő vasárnap.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a templomokban országszerte felolvasandó körlevelében arra kéri a híveket, hogy segítsék az egyház karitatív szolgálatát és munkáját, mert ezekből az adományokból támogathatja segélyszervezetük a rászoruló magyar családokat. A Szent Erzsébet-napi körlevél arra is felhívja a figyelmet, hogy advent 3. vasárnapján, december 15-én Jónak lenni jó mottóval a közmédia egész napos adománygyűjtéssel támogatja a karitásznak a rászorulók megsegítéséért végzett munkáját, és ezzel kapcsolatban azt kérik, minél többen csatlakozzanak a jótékonysági naphoz.

A dokumentumban rámutatnak: a karitász munkája során kiemelten foglalkozik az idősekkel és betegekkel, a gyermekes családokkal, a hajléktalanokkal, a szenvedélybetegekkel, a testi-szellemi fogyatékkal élőkkel, a nemzeti kisebbségekkel, a menekültekkel és a bevándorlókkal. Szólnak arról, hogy harmadik éve működik a karitász Krízissegély elnevezésű programja, amellyel az egzisztenciálisan kritikus helyzetbe került családokat támogatják gyógyszerrel, élelmiszerrel, ruhával, bútorokkal, rezsi-hozzájárulással, lakbérrel, fűtéssel, lakhatással. Ezenkívül inkubátorokat ajándékoztak kórházaknak, súlyos beteg gyermekeket támogattak, és steril szobát építettek az otthoni felépülésükhöz.

Utaltak arra, hogy szegénysorban élő családok gyermekeinek ezreit táboroztatták a nyáron, több ezer családot segítettek iskolakezdési támogatással, valamint munkalehetőséget teremtettek saját intézményeikben megváltozott munkaképességűeknek. Országszerte nyolc központban segítik a szenvedélybetegeket és családjukat, továbbá felvilágosító-megelőző munkával vigyáznak a fiatalokra “a kábítószerek csábításai közepette”.

Támogatják a fedél nélkülieket, segítenek abban, hogy visszataláljanak a normális életbe. Önfenntartó programokat is szerveznek, országszerte vetőmagokat adva a rászoruló családoknak – idézték fel. A körlevél szerint “ez a nagy kihívást jelentő munka azért valósulhatott meg, mert az elmúlt évben a templomi adománygyűjtések alkalmával híveink nagylelkűen támogatták a karitász szolgálatát. Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva egyházunk külön is háláját fejezi ki a Katolikus Karitász minden munkatársának, önkéntesének és támogatójának.”

Egyház

A reformáció emléknapját ünnepeljük

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Luther Márton a hagyomány szerint 1517-ben e napon tűzte ki 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára.

Tovább olvasom

Egyház

Erdő Péter: Mindszenty József boldoggá avatása jót tenne a magyar nép lelkének

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek, Magyarország egykori prímásának mielőbbi boldoggá avatása jót tenne a magyar nép lelkének – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szombaton Budapesten, a Hit pajzsa díj átadó ünnepségén. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Egyház

Kiss-Rigó László püspök diakónussá szentelte Kovács Zoltánt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Advent második hetének szombatján, Kiss-Rigó László püspök diakónussá szentelte Kovács Zoltán V. éves szeged-csanádi papnövendéket.

Tovább olvasom

Aktuál