Közélet

Vonát választották meg a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének

Vonát választották meg a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének

2013. október 26., szombat
Vonát választották meg a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének

Vona Gábor pártelnököt választották meg a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének szombaton Budapesten, a párt tizedik, ünnepi kongresszusán.

Vona Gábor

a megválasztása utáni sajtótájékoztatón azt mondta, azokat az embereket akarják képviselni, akik a Fideszből és az MSZP-ből is kiábrándultak. Programjuk három pillérre épül: a közbiztonságra, a munkahelyteremtésre és az elszámoltatásra. A jelölt hangsúlyozta: szeretne miniszterelnök-jelölti vitát a posztra pályázó jelöltekkel, mert fontosnak tartja, hogy mindenki "kiterítse a lapjait", és megmutassa, milyen jövőképet kínál az országnak. Ezzel kapcsolatban azt mondta, a magyar társadalom jelentős részét túszul ejtette a Fidesz és az MSZP, a szimpatizánsok a másik győzelmétől félnek, így a vita nem arról szól, hogy ki tud jobb jövőt biztosítani, hanem "félelemben túszul ejtett agónia" a kampány. Vona Gábor elmondta azt is, hogy szeretnék, ha az emberek biztonságban éljenek az országban, közmunkások helyett munkahelyeket akarnak teremteni, és azt akarják, hogy a politika ne legyen egyenlő a korrupcióval, vagy a maffiával, erre kérnek a választóktól felhatalmazást. Jelezte, hogy a Fidesz 8, az MSZP 12 évre kapott bizalmat, de a bizonyítványuk "csapnivaló": ellopták a nemzeti vagyont, négyszeresére nőtt az államadósság, eltűnt a termelő ipar, a kiskereskedelem, és félmillió magyar elvándorolt az országból. Kérdésre válaszolva Vona Gábor kijelentette: egyik párttal sem akarnak semmilyen együttműködést, koalíciós megállapodást kötni. Jelezte: első, hivatalos miniszterelnök-jelölti útján szombat este Székelyföldre utazik. A kongresszuson

Szabó Gábor

pártigazgatót ismét megválasztották válaszmányi elnöknek. A képviselő bejelentette, hogy a 2014-es voksoláson sem listán, sem egyéni választókerületben nem indul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.