Közélet

Újra tökös nap lesz november elseje

Újra tökös nap lesz november elseje

2013. október 30., szerda
Újra tökös nap lesz november elseje
vadaspark_parduc

Immár hagyomány, hogy november első napján az állatainak tökös meglepetésekkel szolgálnak a Szegedi Vadasparkban, ezzel is színesítve a mindennapjaikat, és így érdekes látnivalók sorát kínálják a látogatóknak is.

"Sok állatunk nagy kedvvel áll le játszani a tökökkel, amelybe finomságokat is szoktunk elrejteni számukra. Valaki gurítja, valaki kaparja, valaki egy-két harapással széthasítja – a tökleküzdési módszerek tehát változatosak" - tudtuk meg Veprik Róberttől, a vadaspark igazgatójától. "A tökös etetések 9.30-tól 14.30-ig zajlanak, majd a napot 15.00-kor a fókát nyilvános tréningje zárja (persze ők nem tököt, hanem továbbra is heringet kapnak), illetve a Terráriumházban a nap folyamán többször is várjuk a látogatókat, hogy megismerkedhessenek a vámpír denevérekkel, sőt, a bátrabbak egyes – csak látszólag - félelmetes állatokkal egészen közeli kapcsolatba is kerülhetnek. A pontos programról a látogatóinkat a bejáratnál tájékoztatjuk, hogy meg tudják tervezni az állatkerti sétájukat a minél több látnivaló felkeresésére. Szombaton és vasárnap a „normál” állatbemutató programot tekinthetik meg, ahogy az a vadasparki térképen is szerepel" - tette hozzá az igazgató. A tavasztól őszig tartó, egyre népszerűbb Zoo Típusú Találkozásunk című állatbemutató program a hétvégén zárul. A borjúfókák nyilvános tréningje volt messze a legnépszerűbb valamennyi állatbemutató közül, de az oroszlánok, a szurikáták, a pápaszemes pingvinek és a japán makákók előadással egybekötött etetését is sokan nézték meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.