Közélet

Több mint 250 milliárd forint uniós forrás turizmusfejlesztésre

Több mint 250 milliárd forint uniós forrás turizmusfejlesztésre

2013. október 20., vasárnap
Több mint 250 milliárd forint uniós forrás turizmusfejlesztésre

Több mint 250 milliárd forintnyi vissza nem térítendő európai uniós támogatási forrás áll majd rendelkezésre a következő hét évben turizmusfejlesztésre - hangoztatta pénteken Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára a Büki Gyógyfürdőben rendezett termál szezonnyitó ünnepségen.

Szavai szerint ha a következő évek turisztikai fejlesztései is jól átgondoltak és kellően összehangoltak lesznek, megvan a remény arra, hogy jelentősen növekedjen a turizmusban legálisan foglalkoztatottak száma, illetve annak is, hogy ez az ágazat termelje meg a magyar GDP több mint 10 százalékát. Hozzáfűzte, Magyarország az elmúlt hét évben felkerült a világ turisztikai térképére, jelentős kapacitásbővüléssel járó fejlesztések történtek, a következő éveknek azonban szavai szerint a minőség fejlesztéséről és az ágazat versenyképességének növeléséről kell szólnia.

Horváth Viktória

hangsúlyozta, jövő év január elsejétől a turizmusfejlesztési pályázatok kiírását a Nemzetgazdasági Minisztérium veszi át, így hatékonyabban tudják majd támogatni a turisztikai vállalkozásokat. A helyettes államtitkár szólt arról, várhatóan már a jövő héten társadalmi vitára bocsátják a szaktárca által készített Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepciót, amelynek egyik fő célkitűzése, hogy Magyarország a turizmus versenyképessége tekintetében kerüljön be a világ első 30 országa közé. A Büki Gyógyfürdőben tartott termál szezonnyitót a Pannon Termál Klaszter Egyesület és a Magyar Turizmus Zrt. évről-évre azért rendezi meg, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a gyógyfürdők és termálfürdők számára az igazi szezon ősszel kezdődik és egész évben tart. A magyarországi fürdők összesen évente több mint 13 millió vendéget fogadnak, összes bevételük pedig meghaladja a bruttó 50 milliárd forintot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.