Közélet

Thomas kutya is a Tappancs új karanténrészlegében lakik + FOTÓK

Thomas kutya is a Tappancs új karanténrészlegében lakik + FOTÓK

2013. október 22., kedd
Thomas kutya is a Tappancs új karanténrészlegében lakik + FOTÓK
tappancs08_gs

Vadonatúj karanténketrecekkel gazdagodott a Tappancs állattanya. A nemrégiben érkezett ebek már be is rendezkedtek ideiglenes lakhelyükre.

A lakók már birtokba vették a Tappancs-tanya új karanténketreceit, s látszólag kényelmesen be is rendezkedtek a fekhelyekre. A lebetonozott kennelekben két eb is kényelmesen elfér, falai pedig az egyszerűbb takaríthatóság érdekében csempézve vannak.

Farkas Gabriella

, a Tappancs Állatvédő Alapítvány kuratóriumi elnöke a keddi hivatalos átadón úgy fogalmazott, hogy a 10 éves menhely életében mérföldkőnek számítanak az új karanténhelyek. A megtalált vagy leadott állatok ide kerülve várnak, hogy megkaphassák a szükséges védőoltásokat, a mikrochipeket, vagy - ha már van a bőrük alatt azonosító - kiértesítsék az eredeti gazdájukat. „Ez a menhely legfontosabb területe, innen jó kondícióval kerülnek tovább az örökbefogadásra váró kutyusok. A kidobott állatok megmentése társadalmi igény, a szponzorok segítségével pedig lehetővé vált ennek kielégítése” – mondta. A támogatók közül néhányan az építőanyagok mellett pénzadománnyal is hozzájárultak a fejlesztéshez. Jelenleg közel 20 négylábú lakik a rácsokon belül, de az új létesítményhez egy 9 sérült ellátására alkalmas fűtött betegszobát is építettek.

Szerencsés Tilla

, az alapítvány kuratóriumi tagja portálunk kérdésére elárulta, megfelelő a felszereltség arra, hogy ivartalanítsanak, de akár a pavo vírusos kiskutyákat is el tudják látni. A karanténrészlegben találkoztunk a napokban megmentett, mindössze két hónapos Thomas kutyussal, akire a szegedi vasútállomáson egy sódert szállító vagonban bukkantak rá. De egyelőre itt laknak a Csongrádi sugárút egyik paneljában talált testvérkék is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.