Sport

Szombaton és vasárnap leány kézilabdatorna Vásárhelyen

Szombaton és vasárnap leány kézilabdatorna Vásárhelyen

2013. október 5., szombat
Szombaton és vasárnap leány kézilabdatorna Vásárhelyen
torokferencemlektorna

A kézilabda ünnepe lesz a hétvégén Hódmezővásárhelyen, hiszen október 5-6-án immár harmadik alkalommal rendezik meg a Török Ferenc Leány Kézilabda Torna a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club szervezésében.

A hároméves múltra visszatekintő rangos utánpótlás torna az őszi időszak egyik, országos viszonylatban is legjelentősebb versenyévé nőtte ki magát. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy 2011-ben három korosztályban még csak 17 csapat vett részt a versenyen, egy évvel később már 26 résztvevő volt, idén pedig már közel 40 csapat több, mint 400 sportolója pattogtatja a labdát Hódmezővásárhely sportcsarnokaiban és iskolai tornatermeiben szombaton és vasárnap. Az elmúlt években a Délkelet-Magyarországi régió csapatai (Orosháza, Szeged, Békéscsaba, Szentes stb.) mellett olyan nagy Egyesületek is képviseltették magukat korosztályos csapataikkal, mint például a Ferencvárosi Torna Club, Debreceni SC, Szombathelyi Haladás SI. Október 5-6-án három helyszínen 5 korosztályban (2000, 2002, 2003, 2004, 2005) 37 csapat vesz részt a versenyen, így szombaton és vasárnap kézilabdás lányoktól lesz hangos a város, több mint 400 sportoló lép pályára közel 80 mérkőzésen. 15 sportegyesület képviselteti magát az ország szinte összes pontjáról. A régióból jelen lesz az Orosházi NKC, Kézilabda Szeged SE, Szentesi Sportiskola, Szeged Kiskundorozsma és a Zsombó csapata. Idén 4 korosztályos csapattal érkezik a Debreceni SC, és itt lesznek újra a Balmazújvárosi LKSE, a Kecskeméti Sportiskola, a Törökszentmiklósi KE és az ENUSE Tápiószele csapatai is. Örömteli, hogy az ország távolabbi, nyugati részéről is érkeznek csapatok, így a Győri Audi ETO KC, a Körmendi DMTE és a Székesfehérvári Köfém SC is nevezett a versenyre. Nagy örömünkre határon-túli csapat is színesíti a résztvevők körét, az Ada csapata először vesz részt a versenyen. A kétnapos versenynek a Hódtói Sportcsarnok, a Kaszap utcai csarnok (volt Kossuth) és a Gregus Máté Szakképző Iskola tornaterme ad otthont, a helyszíneken a Csongrád Megyei Kézilabda Szövetség által delegált játékvezetők működnek közre. Az ünnepélyes eredményhirdetésre vasárnap 16.30-tól kerül sor a Hódtói Sportcsarnokban. A torna részletes programja megtekinthető

a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club honlapján

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.