Sport

Súlyemelés: Nagy Péter tízbe jutna és egyéni csúcsát döntené Wroclawban

Súlyemelés: Nagy Péter tízbe jutna és egyéni csúcsát döntené Wroclawban

2013. október 22., kedd
Súlyemelés: Nagy Péter tízbe jutna és egyéni csúcsát döntené Wroclawban
nagy_peter_02_gs

A zárónapon, vasárnap lép porondra Nagy Péter a lengyelországi Wroclawban zajló súlyemelő-világbajnokságon. A Szegedi Lelkesedés SK kilencszeres magyar bajnok versenyzője az elutazás előtt a várható esélyekről nyilatkozott a SZEGEDma.hu-nak.

A magyar nehézatléta a legjobbak közé, az A csoportba kapott besorolást a +105 kilogrammosok 32 sportolót felvonultató mezőnyében. Mint elmondta, a végső győzelemre a korábbi kétszeres ezüst- és bronzérmes ukrán

Ardem Udacsin

mellett a kazanyi Universiadén a dobogó első két fokát megszerző párost, a kétszeres Európa-bajnok orosz

Ruszlan Albegovot

, illetve a fiatal iráni

Bahador Moulaeit

tartja.

Nagy Péter

saját terveiről elárulta, mindenképpen szeretné az első tíz hely valamelyikét megszerezni, továbbá szándéka szerint 416 kilogrammos egyéni legjobbját is átadná a múltnak. Erre minden esélye meg is van, hiszen a felkészülés során már sikerrel teljesített 415 kilót is, és mikor máskor produkálna jobbat, ha nem versenykörülmények között?! A helyezést illetően pedig beszédes lehet, hogy a 2011-es párizsi világbajnokságon 415-ös összesített eredménye (192 kg szakításban, 223 kg lökésben) 8. pozíciót ért. Szeged egyik legerősebb emberét eddig leginkább fogfájdalmai hátráltatták a nagy megmérettetésre való felkészülésben, de mint elmondta,

Magdics György

jóvoltából mára ez a probléma is elhárult. A sportolás mellett a jogi egyetem padjait koptató fiatalember visszatérése után sem unatkozik majd, jövő héttől már államvizsgájára kell készülnie. Addig is azonban vár még egy súlyemelő-világbajnokság Nagy Péterre, akinek gépe pénteken 14.15-kor száll fel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, versenyét pedig vasárnap 16 órától élőben közvetíti az Eurosport csatornája.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.