Önismeretüket segítő programot rendeztek a tömörkényes diákoknak + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tehetseg_program09_gsOktóber 25-én délután a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola végzős diákjai birtokukba vették a Grand Cafét.

A Nemzeti Tehetség Program ” Van egy álmom” elnevezésű, nyertes pályázat kiválasztott résztvevőiként tavaly tavasszal Budapestre utaztak Nick Vujicic Nem adom fel! című előadásának megtekintésére. Ez az intenzív élmény méltó indításnak bizonyult ahhoz, hogy tudatosan kezdjék meg építeni, fejleszteni személyiségüket, talentumukat, alakítsák ki elköteleződésüket egy önmaguk belső gazdagságából táplálkozó életpálya felé.

A körülbelül fél évet felölelő munkafolyamatban drámapedagógus, pszichológus, irodalmár és színész foglakozott a diákokkal. Nyári táborban vettek részt, ahol improvizációs gyakorlatok zajlottak, értelmező, feldolgozó beszélgetőkörök alakultak. Önismeretüket lírai alkotásokban tükröztetve mélyítették. A program kiemelkedő eseményeként a Grand Caféban először Áprily Lajos: Halálmadár című versének különleges feldolgozásával kezdtek Kerpics Judit és Kispál Anita végzős bölcsészhallgatók irányításával. A diákok a vers különböző szereplehetőségeivel egyéniségük sajátosságain keresztül azonosultak. A program második fele egy szintén különleges performansz volt. Az élményszínház Benkő Imola rendezésében Vinka közös játékra biztatott, máskor gondolkodó nézővé varázsolt.

A diákok még sokáig hatása alatt voltak a felszabadító élménynek, amelyet ők maguk is formáltak. A program fenntarthatóságát a Drámajátékok a tehetséggondozásban című kiadvány igyekszik biztosítani Kondász Rózsa programvezető tanár szerzőségével, amely ötleteket, munkamódszereket kínál azoknak a pedagógusoknak, akik szívügyüknek tekintik tanítványaik egyéniségének szabad kibontakoztatását, hogy felelős, alkotó és boldog felnőttek lehessenek.

no images were found

Előző sztori

Lopott kerékpárok tulajdonosait keresi a rendőrség

Következő sztori

Labdarúgás: zárt kapus lesz a keddi Szeged-Grosics – MTK kupameccs