Kultúra

OlvasShopping - könyvtár költözött a bevásárlóközpontba + FOTÓK

OlvasShopping - könyvtár költözött a bevásárlóközpontba + FOTÓK

2013. október 28., hétfő
OlvasShopping - könyvtár költözött a bevásárlóközpontba + FOTÓK
somogyi_konyvtar_az_arkadban21_gs

Szokatlan helyre költözött a Somogyi-könyvtár. A bibliotéka munkatársai egész hétvégén az Árkádban népszerűsítették az olvasást.

A Somogyi-könyvtár két napra Szeged legnagyobb bevásárló komplexumába, az Árkádba költözött, hogy az OlvasShopping keretében felhívták a figyelmet az olvasásra. A kitelepülésen folytatódott a múlt héten zárult Olvasó Dél-Alföld programsorozat második felvonása, illetve az Országos Könyvtári Napok már megszokott, érdekes kínálatával várták a látogatókat, hogy az oly sokak számára pihentető vásárlás közben egy röpke időt a kultúrának is szenteljenek. A kétnapos program keretében a 130 éves bibliotéka történetéből láthattak kiállítást a mínusz egyes szinten andalgók, olvasósarokkal, féléves ingyen beiratkozással és regényes játékokkal is várták az érdeklődőket 10 órától egészen 17 óráig. A nyomtatott könyvek mellett a napjainkban egyre népszerűbb ebook-nézegetőt is ki lehetett próbálni, melynek egyik nagy előnye, hogy digitális könyvek százait tudja tárolni a könyvmoly utazók örömére.

Csatai Gergő

lufizsonglőr gyermekkönyvtári kiállítása is ideiglenesen átlépte a könyvtár falai: "Légből kapott történetek" című bemutatóján egyaránt jól mulattak kicsik és nagyok. A játékok mellett olyan komoly fejlesztések eredményei is közszemlékre kerültek, mint a Délmagyarország napilap első harmincöt évének digitalizálása, mely munkálatot az SZTE Klebelsberg Kunó Könyvtár és a Somogyi-könyvtár közösen végzi. A vasárnapot egy különleges flash mob zárta,

Lackfi János

Az is egy olvasó című miniversét skandálták közösen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.