/

Október 31-ig tart Szegeden az ebösszeírás

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kiskutyakAz Orpheus Állatvédő Egyesület az ebösszeírás utolsó napjaiban is felhívja a figyelmet a közterületen bajban lévő négylábúakra.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§ (1) bekezdése alapján Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel Szeged város területén 2013. május 1-től október 31-ig terjedő időszakban Szeged város közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásában ebösszeírást végez.

Szeged városban az Orpheus Állatvédő Egyesület menti meg a közterületen bajban lévő négylábúakat. Seres Zoltán, az egyesület vezetője elmondta: az ebösszeírás fontos dolog, hiszen a nyilvántartás a problémamentes és jóléti okok végett az állatok tartóinak érdeke is. A felelős gazda kötelessége járványügyi okokból veszettség ellen oltatni, féregteleníteni kutyáját, az azonosító csipet beadatni. Az ebösszeíráshoz adatlap Szeged város weboldaláról vagy az önkormányzat ügyfélszolgálatán szerezhető be. További információk a www.ebrendeszet.hu oldalon érhetők el.

Előző sztori

Nem temetni jöttünk

Következő sztori

Teke: tovább menetel a Szegedi TE