Közélet

Október 31-ig tart Szegeden az ebösszeírás

Október 31-ig tart Szegeden az ebösszeírás

2013. október 28., hétfő
Október 31-ig tart Szegeden az ebösszeírás
kiskutyak

Az Orpheus Állatvédő Egyesület az ebösszeírás utolsó napjaiban is felhívja a figyelmet a közterületen bajban lévő négylábúakra.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§ (1) bekezdése alapján Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel Szeged város területén 2013. május 1-től október 31-ig terjedő időszakban Szeged város közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásában ebösszeírást végez. Szeged városban az Orpheus Állatvédő Egyesület menti meg a közterületen bajban lévő négylábúakat.

Seres Zoltán

, az egyesület vezetője elmondta: az ebösszeírás fontos dolog, hiszen a nyilvántartás a problémamentes és jóléti okok végett az állatok tartóinak érdeke is. A felelős gazda kötelessége járványügyi okokból veszettség ellen oltatni, féregteleníteni kutyáját, az azonosító csipet beadatni. Az ebösszeíráshoz adatlap Szeged város weboldaláról vagy az önkormányzat ügyfélszolgálatán szerezhető be. További információk a

www.ebrendeszet.hu

oldalon érhetők el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.