NMHH: befejeződött a digitális átállás

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

antenna_digitalistv04_iaCsütörtökön 12 óra 30 perckor az ország északkeleti és délnyugati területeit ellátó tévéadók, valamint a hozzájuk kapcsolódó átjátszó adók is befejezték az M1, az RTL Klub és a TV2 analóg földfelszíni adásainak közvetítését, ezzel lezárult az országos digitális átállás második üteme – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-vel.

Akik eddig kizárólag ezt a három adót fogták, és nem álltak át a digitális adások vételére, azok a megszokott csatornák helyén még három napig egy figyelmeztető üzenetet olvashatnak, amely a teendőkre hívja fel a figyelmet, és a tájékozódási lehetőségekről nyújt információt.

A 0680-38-39-40-es ingyenesen hívható számon kérhető segítség, valamint a digitalisatallas.hu internetes oldal nyújt bővebb ismereteket.

Az NMHH közölte azt is: a lekapcsolás második ütemének területén minden, az általa felmért és támogatásra jogosult háztartásban határidőre beszerelte a szükséges digitális vételi eszközöket, vagy biztosította a kedvezményes előfizetéses csomaghoz való hozzáférést.

Az itt élők ugyanakkor továbbra is jelezhetik támogatási igényüket, és az átállás után még egy hónapig, november 30-ig kérhetik a digitális vételi eszközök telepítését a hatóságtól.

Az NMHH folyamatosan bírálja el a kérelmeket, és a jogosultak háztartásaiban az analóg lekapcsolás után a második ütem területén is folytatja a beszereléseket.

Előző sztori

Ivóvízminőség-javító program Mórahalmon és térségében

Következő sztori

Eljárás indult Orbán ledöntött és feldarabolt szobra miatt