/

Nézze meg kik a legnagyobb adótartozók Szegeden!

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeviep_demonstracio05_gsA NAV kiadta az országban a legtöbb adótartozást felhalmozó személyek és cégek listáját, Győzike és Stadkel pozíciója változatlan, Szeged alig száz “nagy adós” van.

A napi.hu arról ír cikkében, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette azokat a frissített listákat, amelyeken a 180 napon keresztül folyamatosan fennálló 100 millió forint feletti tartozással rendelkező cégeket, illetve a több mint 10 millióval tartozó magánszemélyeket sorolja fel. Az index.hu elkészítette az adatok alapján azt a térképet, melyre rákattintva bárki megtekintheti az adós személyét. Szeged nem tartozik a “legfertőzöttebb” területek közé, itt 13 cég tartozik az államnak 100 millió feletti értékkel és 78 magánszemély 10 millió feletti összeggel. Érdekességet egyet találtunk városunkban, egy neves pizzériát működtető vállalkozónak is komoly sara van a NAV felé.

Nézze meg a térképen, hogy kik a legnagyobb adósok!

A listára több híresség is felkerül, régi szereplőnek számít Gáspár Győző, alias Győzike és felesége Gáspárné Balla Beáta, akiket nemrégiben a bíróság jogerősen is felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt adócsalásért, miután 2005-ben és 2006-ban 27,5 millió forint személyi jövedelemadót titkoltak el, amit 76,4 milliós jövedelmük után nem fizettek be. A listán továbbra is ott van a börtönből nemrégiben kiszabadult volt szocialista politikus, Zuschlag János, valamint a nemrég elfogott milliárdos Földesi-Szabó László, valamint az akasztói nagyvállalkozó Stadler József is.

Előző sztori

Fidesz: az MSZP meghamisítja a foglalkoztatási adatokat

Következő sztori

Hétvégi programajánló: tökös programok, ENTER-fesztivál, MEMO és Metropolitan a moziban