Közélet

Meghirdették a Bringázz az iskolába! kampányt

Meghirdették a Bringázz az iskolába! kampányt

2013. október 3., csütörtök
Meghirdették a Bringázz az iskolába! kampányt

Országosan 28 helyszínen várták reggelivel a kerékpárosokat csütörtök reggel, a Bringázz a munkába! (Bam!) keretében tartott eseményen meghirdették a diákokat biciklire szólító Bringázz az iskolába! kampányt is.

Több budapesti helyszínen és számos vidéki városban a Magyar Kerékpárosklub önkéntesei kakaóscsigával, szendvicsekkel, gyümölccsel, édességgel és üdítőitalokkal várták a kora reggel két keréken munkába vagy iskolába tartókat. Az eseményhez kapcsolódó budapesti sajtótájékoztatón elindult a Bam! iskolásokat megszólító kampánya is, amelyet a Magyar Kerékpárosklub az Emberi Erőforrások Minisztériumának közreműködésével először idén hirdetett meg. A kezdeményezés célja, hogy növekedjen azon gyerekek száma, akik reggelente a közlekedés legegészségesebb, leginkább környezetbarát, egyúttal gyakran leggyorsabb formájának számító biciklizést választják - közölte a

László János

, a Magyar Kerékpárosklub elnöke. A kampányra eddig mintegy 50 iskola regisztrált, a legtöbb gyereket megmozgató, "legbringásabb" tanintézményt a tervek szerint kerékpártárolóval díjazzák majd - mondta az MTI-nek László János. A kerékpárosklub elnöke hozzátette: cél az is, hogy a szülők nyugodt szívvel engedjék el két keréken gyermekeiket az iskolába, ennek érdekében pedig a kerékpárosklub az Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal karöltve rövidesen megkezdi Együtt közlekedünk! című kampányát is. A kezdeményezés alapgondolata szerint a mindennapi kerékpározás akkortól válik biztonságossá, ha az utakon különböző járművel közlekedők kölcsönösen megbíznak egymásban. A kampány várhatóan novemberben indul. Az iskolai kezdeményezéssel kapcsolatos várakozásokról egyelőre nem közöltek konkrétumokat, László János szerint ugyanakkor a 2007 óta tartó Bam! korábbi munkahelyi akcióinak tapasztalata alapján két év és négy kampány kell ahhoz, hogy csúcsra járassák a kerékpárosok számát. A Bam! szeptember 23-a óta tartó - és október 25-én záruló - kampányának keretében eddig több mint hatezren regisztráltak, közülük mintegy 1600 fő először jelentkezett a programra, a résztvevők a mai napig már mintegy félmillió kilométert tettek meg. A kerékpárosklub adatai szerint Magyarországon a népesség 47 százaléka használja kerékpárját közlekedésre vagy túrázására. A kerékpárt közlekedésre használóknak pedig ez vált a fő közlekedési eszközévé: 14 napból átlagosan 9,2 napon kerékpároznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.