Írjon nekünk

Sport

Futsal: megvan az első idegenbeli UTC-siker

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

utc_dunakeszi03_gsKüzdelmes mérkőzésen gyűjtötte be az UTC Futsal Team idegenbeli első három bajnoki pontját a MAFC otthonában.

A közvetítés támogatója a GS-VILL 94 Kft.

Bár eleinte sok pontatlanság jellemezte az UTC játékát a MAFC vendégeként az első félidőben, mégis viszonylag hamar előnyhöz jutottak a szegediek, amit a házigazdának a játékrész derekán sikerült is egalizálnia. Ám néhány perccel később egy gyönyörű összjáték végén újfent a Tisza-partiak kerültek előnybe a szünetre (1-2). A második játékrészben többször is enyhe fölényben játszott az egyetemista gárda, ám egy gyors ellenakció végén tovább növelte előnyét Brinszky Adrián alakulata (1-3), amely ezen az estén igen összeszedett és fegyelmezett játékot nyújtott. Aztán a hajrában a létszámfölényes játékra váltó hazaiak ugyan tudtak kapaszkodni, ám a taktikájuk hátránya őket is sújtotta, s ez a végére döntőnek bizonyult. Ugyan a MAFC egyszer még betalált, ám a mérkőzést 4-3-ra az UTC nyerte, megszerezve az idei bajnokságban első idegenbeli pontjait, eddigi talán legösszeszedettebb játékával.

Folytatás egy hét múlva, ugyancsak idegenben, az Aramis ellen.

Férfi futsal NB I 7. forduló:

MAFC BME Docler Akadémia – Ujszegedi TC 3-4 (1-2)
Budapest, MAFC Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Kovács G., Rózsa (Makk).
MAFC: Laucsek – Öreglaki, Szeghy, Sivák, Kertész. Csere: Tyukász (kapus), Kulik, Fritz, Fehér, Rajnay, Andorka, Simon, Apatini, Varró. Vezetőedző: Marco Angulo.
UTC: Tombácz – Bullás, Fülöp, Hegyesi, Dürgő. Csere: Béry (kapus), Bilics, Szűcs, Végh, Ondrejó, Juhász, Berndt. Edző: Brinszky Adrián.
Gól: Fehér (10′, 36′), Szeghy (38′), ill. Berndt (6′), Hegyesi (16′), Ondrejó (24′), Bilics (37′).
Sárga lap: Szeghy (20′), ill. Végh (23′).

Brinszky Adrián: “A szezon legjobb teljesítményét nyújtottuk és parádés győzelmet arattunk egy nagyszerű MAFC otthonában, ezzel megszereztük első idegenbeli sikerünket, és továbbra is tartjuk a play-off távolságot.”

További eredmények:

Dunakeszi Kinizsi FC – Colorspectrum Aramis 3-3 (2-0)
Rubeola FC-Csömör – Rába ETO FC 3-7 (2-2)
Kincsem Lovaspark-Nagykáta – DEAC FC 3-7 (1-3)
Rákosmenti FC – Swietelsky-Haladás VSE 4-3 (2-2)
MVFC Berettyóújfalu – 1. FC Veszprém november 21. 19.30

Online közvetítésünk:

40′ 5 a 4 ellen továbbra is a hazaiak. Csak keveset kell már kibírni. Egy nagy lövés a végén, Bullás combjáról pattan mellé. Lemegy az óra, nyer az UTC!

39′ Feszült a végjáték, nagyon akar a MAFC. Minden labdát kivágnak a mieink, de az üres kaput nem is olyan könnyű eltalálni ilyen messziről.

38′ GÓÓÓL… 3-4. Oldalberúgásnál Tombácz kinn, de Fülöp eladja a labdát, Szeghy csap le rá, nincs is nehéz dolga, az üres kapuba lő… Buta hiba után ismét meleg a pite, 3-4.

37′ GÓÓÓL!!! 2-4! Továbbra is 5 a 4 ellen rohamoznak a hazaiak, ám Bilics labdát szerez, és a saját hatosáról gurít az üres kapuba! 2-4! Időt kér a MAFC.

36′ GÓÓÓL… 2-3. A jobb oldalról belőtt labdát a hosszún üresen álló Fehér kotorja be, 2-3.

35′ Nagy a nyomás továbbra is, de tartja magát a szegedi egység. Tombácz ismét remekül véd!

33′ Dürgő szerez labdát, egész pályáról küldi az üres kapura, alig mellé!

32′ 5 a 4 elleni játékra állnak át a hazaiak. No, talán most tovább növelhetjük az előnyt!

30′ Újabb MAFC akció, ez is kimarad. Egyre többet birtokolja a labdát a hazai csapat, de szerencsére náluk is vannak pontatlanságok, érződik a fáradtság is már.

29′ Növeli a nyomást a hazai csapat, Tombi ismét véd egy nagyot, Kertész lőtt.

28′ Tombácznak kell nagyot védenie egy gyors hazai ellentámadásnál.

27′ Fehér durrant rá a hatosról, Szűcsről vágódik mellé a labda. Faultokban egyébként 2-1 ide.

26′ A szöglet után remek összjáték, Hegyesi Bilicsnek, ám Igor túlhúzza.

25′ Bilics életerős lövése 15 méterről a lábak között, szögletre üti Laucsek.

24′ GÓÓÓL!!! 1-3! A félpályán szerzett labdával Végh indítja Ondrejót, aki 9 méterről a léc alá bombáz spiccel, a kapus még a kezét sem tudja felemelni, annyira gyors a laszti! 1-3!

23′ Végh Ariel rúgja fel Sivákot, sárga lap.

21′ Az UTC kezdi a második félidőt. Egyből egy nagy UTC-helyzet, Dürgő szépen húzza vissza Fülöpnek, aki 10 méterről suhint rá, Laucsek fölé üti.

A találkozót egyébként a helyszínen tekinti meg Sito Rivera szövetségi kapitány, illetve Frank Tamás korábbi kapitány is, aki az Aramis edzőjeként is szemléli az UTC-t, lévén jövő hétfőn Budaörsre látogatnak a Kertész utcaiak.

SZÜNET!

20′ Dürgő iramodna meg, de felvágják, ha jól látjuk, Szeghy volt, sárga a jutalma, s mivel ez a 6. faultjuk, tízméteres büntető! Bullás áll a labda mögé… kivédi Laucsek! Aztán lemegy az óra.

19′ Befújják az 5. faultot is a MAFC-nak, a mieinknél 4 van. A szabadrúgás veszélytelen.

17′ Kiegyenlítettebb a játék, nem sokat birtokolja egyik fél sem sokáig a lasztit.

16′ GÓÓÓL!!! 1-2! Bilics és Dürgő bolondítja meg a hazaiakat, majd Igor elviszi a labdát a szélen, középre ad Hegyesinek, aki 4 méterről a léc alá bombáz! 1-2!

15′ Kissé álmosan játszik az UTC, időt is kér Brinszky Adrián. Csinos cheerleaderek futnak be a pályára, s kezdik meg produkciójukat. Reméljük a fiúk a mesterre figyelnek.

14′ Nyomás alatt az UTC kapuja, nem igazán sikerül kitörni a szorításból. Végül Tombácz védi kertész nagy erejű löketét.

12′ Hazai szabálytalanság után UTC-szabadrúgás jöhet, de veszélytelen. A MFC dominál inkább, a mieink előtt kevesebb lehetőség adódik, és rendre hamar labdát is veszít a “fekete sereg”.

11′ Juhász marad le egy labdáról, hosszú volt neki a passz. Sajnos sok a pontatlanság az UTC játékában. Faultokban már vezetünk, 3-1 ide.

Fehérnek ez az 5. találata az idei bajnokságban.

10′ GÓÓÓL… 1-1. Körbejáratják a labdát az egyetemisták, majd Fehér Krisztián cselez egyet befelé és 8 méterről lő, Tombácz lábbal beleér ugyan, de a léc alá csapódik így is a laszti, 1-1.

9′ Dürgő remek megiramodása a bal oldalon, középen érkezik is Hegyesi, de elmegy előtte a labda.

7′ Remek labdát kap a hatoson belül kissé kisodródva Öreglaki, rá is szúrja, de Tombácz szögletre tolja.

Az UTC nyáron igazolt játékosának ez volt a 3. NB I-es gólja.

6′ GÓÓÓL!!! 0-1! Juhász szögletét a hatoson belül álló Berndt lövi a jobb alsó sarokba! 0-1!

5′ Végh labdájával indul meg Bilics, elhúzza a kapus mellett, aki azonban éppen csak, de belepöcköl, s ez elég is, hogy oda legyen a helyzet.

4′ 10 méterről újabb fölé lőtt labda, Szeghy követte el, ha jól láttuk.

3′ Egyelőre komolyabban nem forognak veszélyben a kapuk, az látszik, hogy rengeteget futnak a hazaiak.

2′ Egy hazai szöglet, Öreglaki vágja fölé.

1′ A MAFC kezdi a meccset.

20.30: A hazaiak bordó-fehér-bordó, a mieink tiszta feketében fognak játszani.

20.25: A hazaiaknak hosszú a kispadja, 14 fős a keretük. Az UTC-nek 12 embere áll bevetésre készen, köztük a korábbi eltiltását letöltött Fülöp Tibor és Végh Ariel is. A MAFC-nál különösen Öreglaki Norbertre és Kertész Gergőre érdemes figyelni, előbbi 7 meccsen 8-szor, utóbbi 6 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. A mieinknél a góllövőlistán Juhász Imre áll a legjobban 4 góllal.

20.15: Köszöntjük Olvasóinkat! Rövidesen kezdődik a MAFC – UTC hétfő esti futsalderbi! Már javában megy a melegítés a hazaiak sportcsarnokában.

A csapat 16.15-kor indul a fővárosi túrára, a találkozó 20.30-kor kezdődik.

A találkozó elé:

Idén sokkal acélosabb a MAFC, mint az elmúlt esztendőben, a tavaszi, ütőképes keretük együtt maradt, s még erősödött is a Cső-Montage-tól érkező Simon Ádámmal. A legnagyobb igazolásuk azonban kétségkívül a Győrrel tavaly bajnoki címet nyerő Marco Angulo edző, akinek munkája meg is látszik az egyetemisták teljesítményén: a Rába ETO mellett a MAFC is veretlen még idén, igaz, az utóbbi három fordulóban nyeretlenek is. Három könnyed győzelem után jött a döntetlenszéria, méghozzá a Veszprém és a DEAC – azaz verhető ellenfelek – otthonában, illetve a Dunakeszi vendéglátójaként. Jelenleg 12 ponttal a 4. helyen állnak a tabellán. Az UTC 7., legutóbb a Dunakeszivel vívtak parázs döntetlent Hegyesi Zsolték, s csak pár másodperccel a vége előtt buktak két pontot 2-5-ös állásról fordítva. Az idegenbeli meccsek idén azonban nagyon nem mennek a mieinknek, eddig nem sikerült pontot szerezni, s ez Öreglakiék ellen sem bizonyul könnyű feladatnak az este 20.30-kor kezdődő találkozón.

Sport

Egy újabb győzelem olimpiai selejtezőt érhet a magyaroknak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Amennyiben a várakozásokon felül szereplő magyar férfikézilabda-válogatott még egy mérkőzést nyer az Európa-bajnokság középdöntőjében, jó esélye van kijutni az áprilisi olimpiai selejtezőtornára.

Tovább olvasom

Sport

Tovább íródik a “malmői csoda”: Szlovénia ellen is nyert a válogatott

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az első félidő végén három góllal vezetett Szlovénia, de a második játékrészben ismét csodát tett a magyar csapat.

Tovább olvasom

Sport

Továbbra is a saját játékunkra kell figyelnünk

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál