Közélet

Fidelitas: az SZDSZ és Bajnai fizesse vissza a félmilliárdos tartozást!

Fidelitas: az SZDSZ és Bajnai fizesse vissza a félmilliárdos tartozást!

2013. október 27., vasárnap
Fidelitas: az SZDSZ és Bajnai fizesse vissza a félmilliárdos tartozást!

A Fidelitas arra szólította fel az egykori SZDSZ-eseket és a "velük szövetkező" Bajnai Gordont, hogy fizessék vissza a liberális párt 500 millió forintos tartozását.

Falusi Vajk

, Fidelitas alelnöke vasárnap egy félmilliárd forintos tartozásról kiállított nagyméretű csekket vitt a Haza és Haladás egyesület óbudai székhelyéhez és arról beszélt, ha Bajnai Gordonék befogadják a "politikai emésztőgödörből szépen lassan visszakapaszkodó volt SZDSZ-es politikusokat", akkor itt az ideje, hogy rendezzék azt a tartozást is, amit az SZDSZ hagyott hátra a magyar adófizetőknek. Kifejtette, már 500 millióra rúg az az összeg, amit a szabad demokraták nem fizettek vissza a hitelező Magyar Fejlesztési Banknak (MFB). A Fidelitas alelnöke úgy vélte, az SZDSZ-esek "ma ismét észosztással és folyamatos politikai hazugsággal próbálnak politikai tőkét szerezni", de elfelejtik, hogy "húszéves károkozásuk miatt egyszer már a szemétdombra juttatta őket a választók akarata". Falusi Vajk kijelentette, a Fidelitas felszólítja "az SZDSZ árváit, a liberális gittegyletek jelenlegi vezetőit, valamint a velük szövetkezett

Bajnai Gordont

, hogy ne hárítsák át a felnövekvő nemzedékre a politikai felelőtlenségük pénzügyi terheit". Hozzátette, hogy

Fodor Gábor

,

Kuncze Gábor

,

Kóka János

és Bajnai Gordon már elég terhet róttak a családokra, ezért azt kérik, hogy az SZDSZ adósságát "ugyanolyan fegyelmezetten fizessék vissza, ahogy a magyar emberek éveken át fizették az ő politikai ámokfutásuknak az árát". Korábban

Kocsis Máté

, a kormánypárt kommunikációs igazgatója is az irodavásárlásra felvett hitel visszafizetésére szólította fel az SZDSZ egykori vezetőit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.