Bokros Lajos Szegeden: nem a parlamentbe jutás a MoMa célja

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

bokros_lajos01_gsNem akar megosztó lenni a Bokros Lajos vezette Modern Magyarország Mozgalom, ezért ha nem lesz teljes összefogás az ellenzéki oldalon, akkor nem indulnak külön a jövő évi választásokon.

„A célunk az azonnali ellenzéki összefogás elérése. Mi egy határozott álláspontot képviselünk, ahol a pártpolitikai érdekeinket az ország érdekei mögé helyezzük, és erre szólítunk fel mindenkit. Ahogy október 23-án is megfogalmaztam, történelmi felelősséget vesz magára az is, aki külön indul, és az is, aki másokat is kizár az összefogásból” – fogalmazott Bokros Lajos. A Modern Magyarország Mozgalom elnöke a Bálint Sándor Művelődési Házban tartott fórum előtt sajnálatosnak nevezte, hogy a demokratikus ellenzék pártjai jobb- és baloldalra való tekintet nélkül nem azt keresik, ami összeköti őket. Bokros szerint az a legfőbb cél, hogy a Fidesz-kormányt le tudják váltani a 2014-es választásokon.

bokros_lajos02_gs

A pártelnök leszögezte, a MoMa nem baloldali párt, azt hirdetik, hogy ők Magyarország egyetlen hiteles jobbközép pártja, értékrendjüket négy alappillérre helyezik, melynek eleme a magyarság, az európaiság, a piacpártiság és a szabadelvűség. Bokros szerint ezek egyenként megjelennek a többi pártnál is, de ebben a négyes szerkezetben nem. „Csak ez a négy dolog együttesen tudja előrevinni az országot és egyszersmind újjáépíteni a demokratikus jogállamot, a gazdaságot pedig visszavinni a fellendülés útjára” – szögezte le.

A MoMa-nak nem célja minden választókerületben jelöltet állítani, mert ezzel szétapróznák a szavazatokat. Bokros szerint nem jó politika csak azért jelöltet indítani, hogy utána visszahívják, netán zsarolják a többieket, hogy elfogadják a pártot, s egyenrangú politikai partnernek tekintsék a Modern Magyarország Mozgalmat.

Előző sztori

Orbán: Ukrajnával alá fogják írni a társulási megállapodást

Következő sztori

Magyar rekordot állítottak fel újraélesztésből