Közélet

ÁNTSZ: véget ért a parlagfűszezon

ÁNTSZ: véget ért a parlagfűszezon

2013. október 22., kedd
ÁNTSZ: véget ért a parlagfűszezon

Véget ért a 2013-as parlagfűpollen-szezon - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) kedden a Facebook-oldalán.

Az ÁNTSZ azt írta: az elmúlt napokban tovább csökkent a pollenterhelés az országban, ezzel együtt a parlagfű pollenszórása is visszaesett. A növény pollenszemeit alacsony koncentrációban még regisztrálták ugyan Budapesten, Pécsen, Szegeden, Zalaegerszegen és Miskolcon is, de tüneteket okozó szintet egyáltalán nem mértek. Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet aerobiológiai monitorozási hálózatának adatai szerint a csapdákban a pázsitfűfélék, a fészkesvirágzatúak, a csalánfélék, az üröm, a libatopfélék és az útifű pollenjéből is regisztráltak néhány szemet. A kültéri allergén gombák mennyisége viszont Pécsen, Szegeden és Zalaegerszegen elérte a nagyon magas szintet, Budapesten és Miskolcon pedig magas volt - tette hozzá az ÁNTSZ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.