Egyetem

A velünk élő tudomány áll a tudomány ünnepe középpontjában

A velünk élő tudomány áll a tudomány ünnepe középpontjában

2013. október 23., szerda
A velünk élő tudomány áll a tudomány ünnepe középpontjában

A velünk élő, a mindennapokat átható tudomány áll a középpontban A magyar tudomány ünnepén, amelyet november 4. és 30. között tartanak országszerte - közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA).

A programokon olyan tudományos eredményeket ismerhetnek meg a résztvevők, amelyek felfedező kutatásokon alapuló célzott fejlesztések révén születtek meg és jelen vannak egyebek mellett az infokommunikációs eszközökben, a háztartási gépekben és a gyógyszerekben. A Velünk élő tudomány rendezvénysorozat előadásai rávilágítanak arra, miként befolyásolja a mindennapi életben alkalmazható termékek piaci értékét és piacképességét a fejlesztés során hozzáadott szellemi értékek újszerűsége. A több mint 100 rendezvényből álló eseménysorozat hivatalos megnyitóján

Pósfai Mihály

akadémikus Mágneses baktériumok, természetes laboratóriumok címmel az iránytűként működő élőlények titkaiba avatja be a hallgatóságot.

Bor Zsolt

akadémikus nyilvános előadása a lézeres szemsebészet legfrissebb eredményeit ismerteti. A Tudomány a diákok nyelvén program keretében

Stépán Gábor

akadémikus a középiskolai tananyagra építő, közvetlen hangvételű előadásában a mechanikai tételekből kiindulva tárja a középiskolás hallgatóság elé a dinamika legújabb, a közlekedéstervezésben használható eredményeit. A Diákok az Akadémián rendezvény idén új elemmel egészül ki: az InnoDiákok Fórumán az ifjú nemzedék tehetséges képviselői számolnak be az ötleteiknek teret adó, új felfedezésekre inspiráló műhelyekről. A kutatói pálya iránt már fiatalon elkötelezett diákok eredményeit mentoraik, akadémikusok, kutatásvezetők ismertetik. November 18. és 22. között a Kutatóhelyek tárt kapukkal rendezvénysorozat keretében ismét megnyílnak az MTA kutatóhelyei: a látogatók betekinthetnek a kutatóközpontok és kutatóintézetek munkájába, valamint laborlátogatások, előadások, színes programok révén ismerkedhetnek meg a tudomány világával. Az MTA SZTAKI által fejlesztett ingyenes alkalmazás, a Guide@Hand révén az egyes fővárosi események időpontja és leírása is elérhető okostelefonokon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.