Közélet

A költségvetés mellett az adóváltozások is terítékre kerülnek a parlamentben

A költségvetés mellett az adóváltozások is terítékre kerülnek a parlamentben

2013. október 27., vasárnap
A költségvetés mellett az adóváltozások is terítékre kerülnek a parlamentben

Háromnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők további tíz órában értékelhetik a jövő évi költségvetést, emellett elmondhatják véleményüket a 2014-re tervezett adóváltozásokról is.

A Ház ülése hétfőn 13 órakor kezdődik a múlt hét elején elhunyt

Für Lajos

volt MDF-es országgyűlési képviselőre és honvédelmi miniszterre történő emlékezéssel. A napirend előtti felszólalásokat ezúttal is interpellációk, azonnali kérdések és kérdések követik. A napirendjavaslat alapján a határozathozatali időszakban elfogadhatják a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jövő évi költségvetését. A hatóság 2014-ben 32,4 milliárd forintból gazdálkodhat, Médiatanácsa pedig mintegy 174 millió forintos állami, és 1,5 milliárd forintos költségvetésen kívüli keretből. Döntés születhet a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött hegyközségi törvénymódosításról is.

Áder János

azért nem írta alá az eredetileg elfogadott változtatásokat, mert az október 7-én megszavazott jogszabály szerinte nem tartalmazza teljes körűen az információszabadságról szóló törvényben megállapított garanciális feltételeket. A bírálatra reagálva a fideszes Font Sándor nyújtott be módosító javaslatot arról, hogy a hegyközségek tagjaik mely adatait kezelhetik. A képviselők a fentieken túl szavazhatnak az új Ptk.-val összefüggő jogszabály-változtatásokról is. Kedden a jövő évi adótörvények általános vitájával kezdődik az ülésnap. A képviselőknek összesen hat óra áll rendelkezésükre a kormány indítványának értékelésére. A kabinet javaslata szerint 2014-től kiterjesztenék a családi adókedvezményt, tovább segítenék az első lakáshoz jutást, és megtartanák a bankadót. Ezt követően a 2014-es költségvetés tárgyalása folytatódhat szintén 6 órás időkeretben. A büdzsé csütörtökön megnyúlt, összesen 30 órás időkeretű általános vitája szerdán érhet véget egy újabb, 4 órás vitával. A Ház a harmadik ülésnap további részében tárgyalhatja a versenytörvény módosítását, amely egyebek mellett módosítaná az iratbetekintés és az üzleti titokká minősítés szabályait is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.