Gazdaság

A katolikus egyház kapta a legtöbb szja felajánlást

A katolikus egyház kapta a legtöbb szja felajánlást

2013. október 28., hétfő
A katolikus egyház kapta a legtöbb szja felajánlást

Az idén jóval többen ajánlották fel személyi jövedelemadójuk (szja) egy százalékát a történelmi egyházaknak, mint az előző évben - számol be róla hétfői cikkében a Magyar Hírlap.

Az adóhivatal honlapján közzétett adatok szerint a Magyar Katolikus Egyháznak 2012-ben 605 700 adózó közel 2,3 milliárd forintot, míg az idén 655 898-en közel 2,5 milliárd forintot ajánlottak fel. A Magyarországi Református Egyház esetében tavaly 210 708 adózó összesen mintegy 833 millió forintot, míg az idén 232 393 adózó több mint 902 millió forintot ajánlott fel. A harmadik helyen az evangélikus egyház áll, 61 603 adózótól mintegy 265 millió forintos felajánlással. Míg tavaly a három történelmi keresztény egyházat a baptisták követték, a "negyedik helyezett" ezúttal a Krisna-tudatú Hívők Közössége lett, míg a hatodik a Hit Gyülekezete, a hetedik a Mazsihisz - ismerteti az újság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.