Bulvár

A katasztrófavédelem dolgozóival egyeztetett a gázszolgáltató

A katasztrófavédelem dolgozóival egyeztetett a gázszolgáltató

2013. október 16., szerda
A katasztrófavédelem dolgozóival egyeztetett a gázszolgáltató

A jogszabályi változásokról és a tevékenységük során szerzett tapasztalatokról adott tájékoztatót a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői számára Kiss Árpád, a ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt. Szegedi Kirendeltségének vezetője.

Mint elmondta, friss változás, hogy a készülékek felülvizsgálatát a gázszolgáltatóknak kell elvégezni saját költségükre. A kirendeltség-vezető szólt arról is, hogy a jogszabály-alkotás folyamatának eredményként várható, hogy az 1981 előtt létesített, vagy üzembe helyezett gázfogyasztók felülvizsgálatát 1014. október 30-ig el kell végezni, és a feltárt hibákat legkésőbb 2014. december 31-ig meg is kell szüntetni. A 97 ezer Csongrád megyei háztartásból 27 ezer helyen lehet olyan készülék, amelyre mindez vonatkozik. Az 1981 után létesített, illetve üzembe helyezett gázfogyasztókra viszont egy későbbi időpontot ír elő a jogszabály. A szénmonoxid-mérgezéses esetek megelőzése a gázszolgáltató számára is fontos, és időszerűségét mutatja, hogy bár a fűtési szezon épp a mai napon vette kezdetét, Kisteleken egy hete már volt egy ilyen eset, amely során a lakóházban készülékek tekintetében tártak fel szabálytalanságokat, amely miatt ott a szolgáltatást meg is kellett szüntetni. A kirendeltség-vezető elmondta: a szénmonoxid-mérgezéssel járó balesetek megelőzése érdekében folytatott kampányban minden érintett szervezettel együtt kívánnak működni.

Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.