Közélet

A bíróság szerint Lázár a megélhetési politikusoknak üzent

A bíróság szerint Lázár a megélhetési politikusoknak üzent

2013. október 24., csütörtök
A bíróság szerint Lázár a megélhetési politikusoknak üzent
lazar_algyo17_gs

A Makói Városi Bíróság elsőfokú ítélete szerint a megélhetési politikusokról és nem az önhibájukon kívül nehéz sorba jutott emberekről beszélt Lázár János akkor, amikor azt mondta "akinek nincs semmije, az annyit is ér" - tájékoztatták hódmezővásárhelyi fideszes önkormányzati képviselők csütörtökön az MTI-t.

Havasi Katalin

, a Fidesz helyi szervezetének elnöke közölte: a bíróság nemrégiben egy rágalmazási per kapcsán vizsgálta meg a hanganyagot, amelyet egy szélsőséges portál hozott nyilvánosságra 2011-ben. A bíróság ítélete szerint az anyagot megvágták, és így alkalmas volt arra, hogy a politikust negatív színben tüntesse fel. A képviselő hangsúlyozta: a bíróság az indoklásban kiemelte, hogy Hódmezővásárhely akkori polgármestere ténylegesen nem az önhibájukon kívül nehéz sorba jutott emberekről, hanem a megélhetési politikusokról beszélt. Havasi Katalin kiemelte: immár bíróság mondta ki, hogy a város közgyűléséről készült, de utólagosan manipulált hangfelvétel egy hamisítvány. Az érintett hangfelvételen, amely a 2008. június 5-i hódmezővásárhelyi közgyűlésen hangzott,

Lázár János

, a város akkori polgármestere hallható, amint többek között azt mondja: „akinek nincs semmije, az annyit is ér”. Lázár János korábban többször is hangsúlyozta, megjegyzése korántsem a szegény emberekre irányult, hanem azokra, akik képviselői vagyonnyilatkozata szerint nincs jövedelmük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.