Vízilabda: nagy változások Szentesen

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_szentes16_gsKomoly átalakulások mentek végbe a szentesi vízilabdaéletben: új szakvezetők és játékoskeringő férfi és női vonalon.

Amint arról a Nemzeti Sport cikke beszámol, a Valdor Szentesi VK férfi csapatától távozott Lukács Dénes vezetőedző, aki ezután Debrecenben lesz utánpótlás-igazgató, helyét a Franciaországból hazatérő Fülöp Tibor veszi át a kispadon. A szentesi származású tréner hívására hazatért Matajsz Márk is Spanyolországból, az utánpótláscsapatok szakmai vezetőjeként folytatja a Kurca-partiaknál.

A játékosállományban is történt változás: Weszelovszky László fél év után visszatért Debrecenbe, elment a Szolnoktól kölcsönben Szentesen szerepelt Szabó Zoltán, valamint Regős Áron és Tóth Zoltán is. A helyükre érkezik egy kétméteres szlovák bekk, Martin Kolarek személyében, illetve a junior-világbajnokságon szereplő, ugyancsak szlovák Tomás Kostelnik. Szentesen folytatja Kistamás Zsolt is Pécsről, érkezett a korábbi ifjúsági Európa-bajnok Keresztes István az OB I-től végül visszalépő Eszterházy Főiskolától, illetve Kiss Gyula az OSC-től.

A sportnapilap írása beszámol arról is, hogy női vonalon is komoly változások történtek: Zantleitner Krisztina az olasz Bogliascóhoz írt alá, utóda a korábban a Szentes férficsapatát vezető, majd legutóbb a Nagyvárad kispadján ülő korábbi válogatott center, Tóth László lett. Centerposzton főhet a feje a trénernek, hiszen eligazolt az ukrán Anasztaszija Kotova, valamint a másik két légiós is, a görög kapus, Sztefania Nalmpanti, illetve az angol Hazel Musgrove, továbbá Dunaújvárosba igazolt a válogatott balkezes pólósa, Miskolczi Kitti. Az érkezési oldalon egyelőre csak az angol Claire Nixon szerepel, de leginkább centert keres a csapat. A középső ember posztján korábban felmerült a válogatott Bujka Barbara neve, aki időközben aláírt a görög Olympiakoszhoz, ugyanakkor válogatottbeli centertársa, a Firenzétől távozó, korábban Szegeden játszó Tóth Ildikó is a jelöltek között szerepel.

Előző sztori

Nosztalgiavillamoson utazhatnak a szegediek szombaton

Következő sztori

Sok a regisztrálatlan kutyachip