Közélet

Szerdán újraindult a tápéi komp

Szerdán újraindult a tápéi komp

2013. szeptember 4., szerda
Szerdán újraindult a tápéi komp
tapei_komp05_gs

Szeptember negyedikén reggel újraindult a kompközlekedés Tápénál. Az üzemeltető arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy addig biztosan közlekedik a rév, amíg kitart az üzemanyag.

„Szerdán újraindult a tápai komp, de hogy meddig üzemel, azt nem tudjuk. Vélhetően jelentősen növelné az üzemeltetés fenntartásának esélyét, ha eredményes lenne az a júliusban a város és az üzemeltető által közösen beadott pályázat, amelyben 14 millió forint támogatást pályáztak meg a központi költségvetésnek a működtetésre elkülönített forrásaiból” – tájékoztatott

Juhász Gyula

. Tápé fideszes önkormányzati képviselője hozzátette, a pályázat eredményhirdetése a jövő héten várható. A tápéi komp üzemeltetője augusztus végén levélben értesítette szerkesztőségünket,

hogy szeptember elsején leállítja a révet

. Akkor

Jaksa Sándor

, a Sadar komp Kft. ügyvezetője arról írt, hogy veszteséges a kompot üzemeltetni, s panaszkodott arra, hogy a városvezetés nem hallgatja meg őt. „Nekem sajnos sem pénzem, sem energiám nincs arra, hogy saját anyagi forrásból tartsak fent egy közszolgáltatást annak érdekében, hogy az emberek át tudjanak kelni a Tisza folyón” – írta. Az önkormányzat álláspontja szerint a komp üzemeltetője folyamatosan zsarolni próbálja a várost a kompközlekedés megszüntetésével. „Az önkormányzatnak nem a céget és annak tulajdonosát kell fenntartania, hanem a tápaiak közlekedési lehetőségét kell támogatnia és ennek eleget is tesz” – szögezték le közleményükben, ahol arról is írtak, hogy a tápéi komp helyzetét az M43-as autópálya és a Móra Ferenc híd megépülése befolyásolta negatívan. A Sadar Komp Kft. ügyvezetője levélben jelezte a városüzemeltetési irodának, hogy újraindítja a kompközlekedést szeptember 4-én. Saksa Sándor úgy fogalmazott, a meglévő üzemanyag elfogyásáig biztosan közlekedik a komp, de tartozik beszállítójának és hitele nincs, a helyzetét továbbra is kilátástalannak tartja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.