Közélet

Szegeden az Auchanban nyit a Decathlon sportáruház

Szegeden az Auchanban nyit a Decathlon sportáruház

2013. szeptember 2., hétfő
Szegeden az Auchanban nyit a Decathlon sportáruház
auchan_decathlon01_gs

Pécsett, Nyíregyházán és Szegeden terjeszkedik tovább a Decathlon, a Tisza partján még az év vége előtt, december környékén megnyitja kapuit a sportáruház.

A SZEGEDma.hu-nak

Borsai Ágnes

kommunikációs vezető elmondta, hogy előreláthatóan november végén, december elején nyitnak majd az Auchan épületében, a Budapesti útról nyíló Zápor út 4. szám alatt mintegy 2500 négyzetméteren. „Mivel az új áruház hasonló méretű lesz, mint a kecskeméti, így az alapkínálatot is hasonló elvek mentén alakítjuk ki. Emellett minden városban figyelembe vesszük a helyi igényeket, specialitásokat, így Szegeden is eszerint véglegesedik majd a választék. A nyitás 25 szegedinek ad közvetlenül munkát, de több helyi vállalkozóval is kapcsolatban állunk majd. Terveink között szerepel az is, hogy szoros kapcsolatot építünk ki helyi sportegyesületekkel és szervezetekkel. Ennek kidolgozása még a következő hónapok munkája lesz, és várhatóan az áruház megnyitása után kezdünk komolyabb tárgyalásokba, de maga a kapcsolatfelvétel már a nyitás előtt megtörténik” – hangsúlyozta a kommunikációs szakember. A Napi Gazdaságnak tett egyik nyilatkozatában

Pósfai Gábor

, a francia sportáruházlánc magyarországi ügyvezető igazgatója elmondta: a cég 2005-től 2008-ig folyamatosan két számjegyű forgalomnövekedést ért el, a pénzügyi válság 2008-as kezdete után azonban a bővülés megállt, 2009-ben pedig már visszaesett a forgalom. A cég 2010-től ismét növekedésnek indult, 2011-et 21,8 milliárd forint bruttó forgalommal zárta, az idén az első nyolc hónapban pedig ismét két számjeggyel bővült az eladások értéke. A Decathlonnak 13 áruháza van Magyarországon, és a sportruházati piac 20 százalékát mondhatja magáénak, amivel lényegében piacvezető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.