/

RITEKCONF 2013 – konferencia a pénzügyi-számviteli jogszabályváltozásokról

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mihalffy_lajos02_gsGyökeresen megváltozik az önkormányzatok élete 2014-től, a Magyar Államkincstár által biztosított ingyenes szoftverek már nem fognak lépést tartani az új feladatokkal. A RITEK Zrt. szakmai konferenciát rendez az aktualitásokról tájékoztatva az érintetteket.

„Számos önkormányzat a Magyar Államkincstár (MÁK) által biztosított ügyviteli programokat használja, ám erre korlátozottan lesz lehetőség 2014-től, mivel az új jogszabályi keretekhez kell igazodniuk az önkormányzati költségvetési szerveknek. Az ASP – Önkormányzati ASP Központ Megvalósítása nevű projekt elindult, azonban még ha minden a tervezett határidők szerint alakul, akkor is csak a közép-magyarországi régióban adhat megoldást ez elkövetkező egy-két évben. Az általunk rendezett szakmai konferencián az új jogszabályi kereteket is ismertetik a szaktárca, a MÁK, valamint helyi szervezetek szakemberei, valamint bepillantást engedünk a már 10 éve megbízhatóan működő ASP megoldásunkba” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Mihálffy Lajos.

A RITEK Zrt. vezérigazgatója elmondta, az önkormányzatokat érintő könyvelési és beszámolási változásokat az államháztartás számviteléről szóló kormányrendelet írja elő. Ennek megalkotását egy Európai Uniós direktíva miatt már régóta tervezi a magyar állam, s az új rendszer 2014-től indul. Az államháztartási számviteli rendszer átalakítása a kisebb önkormányzatoknak gondot is okozhat, hiszen több helyen elavult programokkal végzik a könyvelést, amelyeket nem feltétlenül lehet majd a szokott módon alkalmazni a megváltozó jogszabályi környezetben. A jogszabály célja, hogy az eddigi módosított teljesítésszemléletű államháztartási könyvvitelt felváltsa a költségvetési számvitel és pénzügyi számvitel szerinti egyidejű könyvvezetés.

riteklogo300

A RITEK Zrt. október 10-én az IH Rendezvényközpontban „Válaszok és gyakorlat a 2014-es pénzügyi-számviteli jogszabályváltozások tükrében” címmel hirdetett szakmai konferenciát, melyen a résztvevők a magyar költségvetési szféra pénzügyi-számviteli jogszabályainak változásairól informálódhatnak.

A konferencián Mihálffy Lajos vezérigazgató köszönti majd a vendégeket 9.30-tól, és bemutatja a RITEK Zrt.-t. A Magyar Államkincstár szakemberének előadását követően kiemelt előadóként a legfontosabb 2014-től életbe lépő változásokról Selmeczi-Kovács Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezető-helyettese tart előadást. A Szegedi Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálatának (NGSZ) vezetője, Kardos Kálmán az idei esztendő újdonságairól, és az előttük álló feladatokról beszél, de a Sopronban is alkalmazott ETELKA-t, vagyis az önkormányzati közétkeztetési rendszert is bemutatják. Ezen túl számos hasznos és érdekes előadást hallgathatnak meg a konferencia résztvevői.

A délután folyamán a szegedi kistérség és a polgármesteri hivatal javaslatait és megoldásait is megismerhetik a résztvevők a 2014-es változásokkal kapcsolatban, míg a Clarity Consulting Kft. kompetencia központ vezetője, Lackó Péter az ÁROP-pályázatok tükrében elemzi az önkormányzatok feladatainak változásait. Mihálffy Lajos elmondta, a szakmai tanácskozás résztvevői a RITEK Zrt. pénzügyi-számviteli megoldásait is megismerhetik, valamint kötetlen eszmecserére nyílik lehetőség.

A RITEK Zrt. által szervezett „Válaszok és gyakorlat a 2014-es pénzügyi-számviteli jogszabályváltozások tükrében” című október 10-ei konferenciáról itt tájékozódhat!

Előző sztori

2700 munkahely várja az álláskeresőket megyénkben + FOTÓK

Következő sztori

Női futball: a listavezető vizitál a SZAK-nál