Pénteken és szombaton ismét Nagy Sportágválasztó Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sportagvalaszto29_gsKét esztendő elteltével ismét Nagy Sportágválasztó Szegeden! Pénteken és szombaton az újszegedi Kisstadionban és a sportuszodában ad egymásnak randevút közel 40 sportág és jeles képviselőik.

2010 és 2011 után idén harmadik alkalommal ad otthont Szeged – Budapest és még 10 másik vidéki város mellett – a Nagy Sportágválasztónak. Legutóbb, 2011-ben több mint 50 sportág mutatkozhatott be kicsiknek és nagyoknak az újszegedi Kisstadionban és a sportuszodában. Bár az elmúlt esztendőben kényszerűségből elmaradt, a rendezvény jelentősége és fontossága elvitathatatlan, megismertetni a legváltozatosabb sporttevékenységeket a nagyközönséggel, első sorban az ifjabb korosztályokkal. “A III. Szegedi Nagy Sportágválasztó célja nem változott: minél többeket buzdítani a sportolásra, egy helyszínen lehetőséget adva közel 40 sportág kipróbálására. Mert más érzés nézni a sportot, és más érzés kipróbálni, kézbe venni a sporteszközöket, belekóstolni az egyes mozgásformák lényegébe, gyakorlati sportélményeket szerezni, melyek a szervezők reményei szerint sokakat vezetnek el a kiválasztott mozgásforma sportegyesületi kapuihoz” – fogalmaznak a rendezvény hivatalos honlapján.

A sportágválasztón a legváltozatosabb sportokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődő gyerekek és felnőttek a küzdősportoktól kezdve labdás csapatjátékokon át az egyéni sportokig, avagy a-tól z-ig, aikidótól a zumbáig a legszínesebb repertoárt kínálják a szervezők. Nem hiányozhatnak az ágak képviselői sem! Az már biztos, hogy a Pick Szeged új sztárjai, Marko Krivokapic másodedző mellett a spanyol irányító Niko Mindegía, honfitársa, a szélső Roberto Garcia Parrondo és a bosnyák beállós Vladimir Vranjes mellett az átlövő Balogh Zsolttal is találkozhatnak a rajongók pénteken 13 és 14 óra között. A küzdősportok szerelmesei a Világjátékok-győztes S. Kovács Ádámmal, Magyarország legeredményesebb karatésával, a Tisza Volános Lassingleitner Fruzsinával és az Európa-bajnoki bronzérmes női karatecsapat tagjaival, illetve az ugyancsak a szegedi klubnál versenyző Kőhegyi Zoltán magyar bajnokkal ismerkedhetnek meg közelebbről, de a szegedi sportsztárok közül ott lesz Peking olimpiai bajnok magyar kenusa, Vajda Attila, illetve Kovács Mária kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok ökölvívó is. A rendezvény két fővédnöke a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Magyar Anna és Szeged város polgármestere, Botka László.

A pénteki napon elsősorban előzetes bejelentkezés alapján a testnevelő tanárok, pedagógusok kíséretében érkező óvodás, iskolás gyerekek csoportjait várják, de természetesen a szervezők a nagyközönséget, a családokat is örömmel fogadják mindkét napon reggel 9 és délután 17 óra között. A belépés a rendezvényre díjmentes.

Default thumbnail
Előző sztori

Nyeregben az ország - Ópusztaszer a Nemzeti Vágtán

Default thumbnail
Következő sztori

Péntektől új jelzőlámpa programok több szegedi csomópontban

Legutóbbi hasonló cikkek