Közélet

Oskoláért tekernek Szegeden a bringások + TÉRKÉP

Oskoláért tekernek Szegeden a bringások + TÉRKÉP

2013. szeptember 18., szerda
Oskoláért tekernek Szegeden a bringások + TÉRKÉP
critical_mass14_gs

Vasárnap felvonulnak a biciklisek Szegeden, ezúttal start a Szent István térről, a tekerés mottója: használható kerékpársávokat az Oskola utcára és a Stefániára!

Megint fontos bringás téma kerül a középpontba. 2013. szeptember 22-én vasárnap, mikor 15 órakor útjára indul az Autómentes Nap alkalmából a szegedi Critical Mass. Az indulás helyszíne új, a Szent István tér, a mottó pedig: használható kerékpársávokat az Oskola utcára és a Stefániára! A szervezők a

szegedbicaj.blog.hu

oldalon azt írják Szeged legforgalmasabb kerékpáros útvonaláról, hogy annak forgalmi rendje mára elavult, a kerékpárút kacskaringós, szűk, belógó tárgyaktól veszélyes, és a burkolata is több helyen leromlott. A Belvárosi hídnál lámpaváltásonként 50-50 kerékpáros próbál átkelni, a jelenlegi kerékpáros átkelő már nem tud kezelni ennyi biciklist. Kívánatos lenne, ha mindkét oldalon széles, jó minőségű kerékpársávon lehetne haladni, el lehetne érni a keresztező utcákat, biztonságosan lehetne haladni, előzni, és rákanyarodni a hídra. „A felvonulással rá akarjuk ébreszteni a döntéshozókat, hogy az átépítés már nem várhat. A szűk, kanyargós, gyalogosok között vezető kerékpárút helyett széles, irányonként szétválasztott korszerű kerékpársávok, felállóhelyet lenne érdemes kialakítani a biciklizőknek.

oskolautca

Start 15 órakor indulna a térről, az útvonal az alábbi képen tekinthető meg (14 órától 14.45-ig ingyenes kerékpáros regisztrációra is lehetőség lesz): „Újdonság, hogy több helyen át fogjuk engedni a tömegközlekedési eszközöket. A tömegközlekedés a város másik fenntartható közlekedési módja, ezért megpróbáljuk minél kevésbé feltartani. Ha villamos érkezik a menethez, egy rendező megállítja a menetet, majd mikor a villamos elvonult, a rendező jelzi, hogy lehet továbbhaladni. Mindenki figyelje a rendezőt, és kövesse utasításait” – olvasható a blogon.

criticalmass2013osz_utiterv_szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.