Női futball: potyogtak a gólok a megyei nyitányon

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szak_szvse28_gsVasárnap délelőtt megkezdődtek a megyei női keresztpályás labdarúgó-bajnokság küzdelmei. A legtöbb gól Csengelén esett, a legtöbbet a Makó kapta.

Vasárnap délelőtt a Csengele – Hódmezővásárhely összecsapással megkezdődtek az idei Csongrád megyei női keresztpályás küzdelmek. Az élvonalban nyolc együttes kapott helyet. Az első meccs az első döntetlent is hozta, nem is akármilyet: a hazai Zsákbamacskák igazán fordulatos meccset vívtak a vásárhelyiekkel, amelyen főleg a vendégeknél volt az előny, ám Kun-Szabó Tibor lányai rendre egalizálni tudtak, s végül 7-7-es döntetlennel zárult a találkozó. A hazaiak pontmentésének letéteményesének egyértelműen a hat találatig jutó, korábbi szentesi NB I-es futsalos Becsei Ibolya tekinthető.

A másik három találkozón nagy arányú győzelmek születtek. A Szegedi Vasutas előző szezonban bajnoki ezüstérmes egysége alaposan kitömte a St. Mihályt, 11-0 lett a vége. Hozzá kell tenni, hogy a hazaiaknál több, a megye első számú női csapata, az NB I-es Szegedi AK utánpótlásából kikerült játékos is pályára lépett, illetve a 4 gólos Galicz Andrea korábban az NB I-ben, az 5 találatig jutó Szűcs Enikő pedig egykor az NB II-ben vitézkedett a SZAK-kal.

Dorozsmán sem született meglepetés: a címvédő Szegedi AK, javarészt U17-es és U15-ös korosztályos játékosokból álló egysége hatástalanította a hazai Bombázók próbálkozásait, miközben Gombos Viktor tanítványai 8 gólig meg sem álltak. Itt is meg kell azért jegyezzük: a vendégek soraiban több NB I-es, NB II-es nagypályás vagy akár futsalmeccset is megjárt labdarúgó hölgy található, akik ráadásul a korosztályos egységeik meghatározó emberei is. A találkozón a tavalyi gólkirály Varga Zsuzsa is meglőtte idei első találatát, érdekességként pedig hozzátesszük, hogy a feltételezhetően a mezőny legfiatalabbjának számító, 12 esztendős Temesváry Tekla is betalált.

A forduló másik vidéki párosításán született a legnagyobb különbségű győzelem: a mórahalmi hölgyek 13-at lőttek a makóiaknak, válasz nélkül. A találkozót az a Farkas Katalin vezette, aki a tavalyi döntőt, s akit korábban a SZEGEDma.hu-n is bemutatott. A sípmester tehát tizenháromszor mutathatta meg a vendégeknek, merre van a kezdőkör, egy alkalommal öngól után, további tucatszor pedig összesen hat homokháti futballista lány találata nyomán, közülük Sáfár Anett Zita és Tanács Rebeka mesterhármast is jegyezhetett. Mivel a női keresztpályás bajnokság találkozói 70 percesek, ez azt jelenti, hogy kevesebb mint 5 percenként zörgött a makói háló.

A következő fordulóban, szeptember 22-én, szombaton 10 órától a Makó a Dorozsmát, a SZAK a Csengelét, St. Mihály a Mórahalmot és a HFC a SZVSE-t fogadja.

Megyei női keresztpályás bajnokság A csoport 1. forduló:

Csengelei Zsákbamacskák – Hódmezővásárhelyi FC 7-7 (3-4). Gól: Becsei 6, Csáki, ill. Deák 3, Réczi 2, Orovecz 2.
Szegedi VSE – St. Mihály FC 11-0 (6-0). Gól: Szűcs 5, Galicz 4, Szunyog, Molnár B.
Dorozsmai Bombázók – Szegedi AK 0-8 (0-4). Gól: Guth 2, Nacsa, Varga Zs., Kotogán, Temesváry, Hegedűs, Fazekasné (öngól).
Mórahalom TSE – Maros-menti UFC 13-0 (8-0). Gól: Sáfár 3, Tanács 3, Ilia 2, Weinrauch 2, Martyin, Szabó E. (öngól), Nagy A.

Előző sztori

Hét évtizede együtt – Takács Annát és Bagó Jánost köszöntötték Szegeden + FOTÓK

Következő sztori

Hátország: halovány hétvége a megyei csapatoknak