Közélet

Módosította az Országgyűlés az idei költségvetést

Módosította az Országgyűlés az idei költségvetést

2013. szeptember 24., kedd
Módosította az Országgyűlés az idei költségvetést

Elfogadta az Országgyűlés kedden az idei költségvetés hatodik módosítását. A változtatásra egyebek mellett a pedagógusbér-emelés finanszírozása, az E.ON magyarországi gázüzletágának megvásárlása és a takarékszövetkezeti integrációval összefüggő tőkeemelés miatt volt szükség.

A parlament 218 igen, 24 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett fogadta el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter előterjesztését, amely összesen 171 milliárd forinttal növeli a költségvetés központi alrendszerének hiányát, ám - mint azt a tárcavezető két héttel ezelőtti expozéjában hangsúlyozta - az európai uniós módszertan szerinti hiánycélt nem veszélyeztetik a módosítások. A idei büdzsé bevételi főösszege 15 325 milliárd, kiadási főösszege pedig 16 376 milliárd forintra nő, így a tervezett hiány 1050 milliárd forintra emelkedik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.