Sport

Labdarúgás: kiváló meccsen ikszelt a Pázsit és a Szentmihály + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: kiváló meccsen ikszelt a Pázsit és a Szentmihály + FOTÓK, VIDEÓ

2013. szeptember 1., vasárnap
Labdarúgás: kiváló meccsen ikszelt a Pázsit és a Szentmihály + FOTÓK, VIDEÓ
pazsit_szentmihaly06_gs

Nagy iramot és csatát hozott a megye III-as szegedi rangadó, melyen sok helyzetet és egy gyors gólváltást láthattunk.

A megyei III. osztály Szegedi csoport 2. fordulójában:

Pázsit SE - Szentmihály 1-1 (0-0).

Újszeged, Kertész utca, 50 néző, vezette: Király Tamás (Varga Attila, Garamvölgyi Gergő).

Pázsit:

Schmiz - Perényi, Bálint Zs. (Farkas Sz. 65'), Havranek, Tóth Z., Molnár S., Tihanyi (Péczely 74'), Torjai (Both 74'), Ördögh (Hegedűs Z. 57'), Molnár L., Vékes. Játékos-edző: Arató Tamás.

Szentmihály:

Halász - Rovó, Sándor Cs., Mangó, Burzon, Szalma, Laska (Kaszab 33'; Bányik 73'), Hágelmann, Nagypál (Becsei 85'), Tóth Z. (Somogyi 46'), Baján. Vezetőedző: Hímer István.

Gólszerzők:

Vékes M. (69'), illetve Mangó F. (11-esből 62') Arató Tamás:

"Végre igazán jól futballozott a csapatom. Remek mérkőzést láthattunk, mely érzésem szerint akár a megye II-es szintet is megütötte. A döntetlent igazságosnak tartom."

Hímer István:

"Nincs sok mondanivalóm, hiszen nagyon gyengén futballoztunk, semmiképpen sem érdemeltünk volna győzelmet."

Tekintse meg a SZEGEDma TV videóját is!

http://www.youtube.com/watch?v=F9ZqteAuGmU

Online közvetítésünk:

VÉGE!
92'
Itt a vége ennek a nagyszerű vasárnap délelőtti mérkőzésnek! Hatalmas küzdelmet láthattunk, s két hasonló játékerejű együttest. A döntetlen igazságosnak mondható, habár összességében a Pázsit talán egy picit közelebb állt a diadalhoz, mint az Ács Sándort nélkülöző Szentmihály. Köszönjük a figyelmet!
91'
Megkezdődött a ráadás, támadásban a zöld mezesek.
90'
Két perc hosszabbítás lesz ezúttal is. A hazaiak uralják a középpályát, csatárai viszont nem tűnnek elég határozottnak a lövőhelyzetekben itt a hajrában.
89'
Hegedűs Zénó egy esernyőcsellel játszotta tisztára magát, lövése viszont elkerülte a hosszú sarkot.
88'
Rendkívül parázs a meccs vége, sok szabálytalanság és vita tarkítja ezeket a perceket. Továbbra is kreatívabb és gyorsabb a Pázsit, körülményesebb a Szentmihály.
86'
Újabb remek Pázsit-akciót láthattunk, a csereként beállt Farkas Szilveszter 18 méterről pörkölte rá, Halász most biztos kézzel hárított.
85'
Nagypál helyére Becsei Gellért érkezett a vendégeknél, miközben Vékes beadását figyelhetjük, amit blokkolnak a szentmihályi védők.
82'
Hegedűs Zénó révén végeztek el szabadrúgást a hazaiak a tizenhatos oldalvonalától. A csereember bátran rácsavarta, egy méterrel fölé.
81'
Egy nagyon szép Havranek-elfutást végén érkezett a beadás, amit Mangó fejelt ki.
78'
Úgy tűnik, az egyenlítő találat megfogta a vendégeket, szétesett a játékuk, sokkal összeszedettebb, célratörőbb, veszélyesebb a Pázsit. Bő tíz perc van még vissza, lesz-e győztes gól?
75'
Vékes Martin szerezhetett volna vezetést, ám lövése nem talált kaput nagy helyzetben.
74'
Cserék sorozatban. A Szentmihálynál Kaszabnak kellett elhagyni a pályát, Bányik érkezett a hajrára. Hazai oldalon Tihanyit és Torjait Péczely és Both váltotta fel.
72'
Lesről talált a hálóba Torjai! Egy ellenfélről lepattanó labda került elé, az asszisztens intett, a hazaiak hevesen vitatják az új szabály alkalmazását...
69'
GÓÓÓL 1-1! Egyenlített a Pázsit, mégpedig egy nagy bakit kihasználva! Halász Krisztián kirúgása telibe találta a korábban az UTC-t is erősítő Vékes Martint, aki szemfülesen megszelídítette a bogyót, elhúzta a hibázó kapus mellett, majd az üres ketrecbe gurított nagy hidegvérrel. Nem egygólos meccs ez, hála Istennek!
67'
Szalma István cselsorozatát figyelhettük a félidő közepéhez érkezvén, kicsit belebonyolódott, a Pázsit védői végül megállították.
65'
Bálint Zsolt helyett Farkas Szilvesztert küldte a pályára Arató Tamás, megpróbál visszajönni a meccsbe a Pázsit, persze kérdés, mennyire fogta meg a gól.
62'
GÓÓÓL 0-1! Mangó Ferenc találatával jutott előnyhöz a Szentmihály. A SZVSE színeiben egykoron a megye I-ben is megfordult játékos a bal alsóba helyezett, Schmiz Dávid ugyan rajta volt a löketen, de nem érhette el.
61'
TIZENEGYES! A tizenhatos sarkánál Nagypál cselezett befelé, felrúgták a hazaiak. Az asszisztens beintésére Király Tamás játékvezető - aki először nem ítélt semmit - befújta a büntetőt. A Pázsit focistái vitatták a döntést, ám nem tudták meggyőzni a sporit.
60'
Megint Torjai kevergetett, beadása óriási gólhelyzetben találta volna egyik társát, Vékes Martint. Halász Krisztián elképesztő kivetődéssel húzta le a hazai játékos elől a labdát, vastapsot érdemel ezért a kapus.
57'
A Pázsit is végrehajtott első cseréjét: Ördögh le, Hegedűs Zénó be.
56'
Enyhe fölényben a piros-sárgák, ugyanakkor rendkívül egységes és szervezett a hazai gárda hátsó alakzata. A Pázsit egyértelműen egy kontragólban bízik ebben a periódusban, míg a vendégek - akik győzni jöttek - kezdenek türelmetlenebbé válni.
52'
Nagypál Zoltán birkózott sikeresen ellenfeleivel, majd a megszerzett labdát Baján adhatta középre, Kaszab megelőzte a Pázsit védőit, 8 méterről pörgetett, alig fölé. Immár a vendégeknek is megvolt az első lehetőségük ebben a felvonásban. Nagyon-nagyon egygólosnak tűnik a derbi...
49'
Torjai került helyzetbe, kiszorított szögből lőhetett a tizenhatoson belül, a szentmihályi kapu mögé szállt a labdája.
46'
A szünetben a sérülés után visszatérő Tóth Zoltán helyére Somogyi Tamást küldte be Hímer István, aki szeretné masszívabbá tenni csapatát. Arató Tamás egyelőre nem változtatott.
46'
A Pázsit kezdte a második félidőt.
SZÜNET.
45+2'
Laza passzolgatással ért véget a felvonás, Ördögh azért még lőni tudott, beleértek a védők, az erejét vesztett lasztit Halász csíphette el. A játékrész elején és végén a hazaiak domináltak, a középső szakaszban a vendégek, gólt azonban nem láttunk. Az iramra nem lehetett panasz, s az eseményekben is bővelkedtünk, így nem kellett unatkozni itt a Kertész utcában.
45+1'
Elkapkodtuk az előbb az utolsó perc megjegyzést, hisz két minutumnyi ráadást jelez a bíró.
45'
Pázsit-szabadrúgásokat figyelhettünk az utolsó percben, ami beleillik a képbe, hisz a félidő hajrája ismét a hazaiaké volt.
42'
A roppant aktív Hágelmann jobbról tört be a hazai tizenhatoson belülre, két védő és a kapus mellett is elvitte, ám hosszan szöktette magát, nem érte utol a bogyót az alapvonal előtt.
39'
Újabb óriási lehetőség, ezúttal a hazaiak előtt. Ördögh Márton lépett ki, a kapu üresen tátongott előtte, bárhová lőhetett volna, ám bedőlt a rutinos hálóőr, Halász Krisztián trükkjének: miközben balra dőlt, lábbal jobbra visszanyúlt a kapus, s szögletre mentett...
Nagyon rossz hír közben: a hajnali tragikus diszkóbalesetben három üllési futballista is megsérült, két ifjúsági és egy felnőttkorú játékos. Egyikük állapota súlyos, életéért küzdenek. Az MLSZ megyei igazgatósága teljes felépülést kíván valamennyiüknek. Az eset kapcsán ma délután elmarad a Csengele - Üllés megye II-es ifimérkőzés.
36'
Ajtó-ablak helyzetben bólintott mellé Hágelmann, aki a harmadik helyzetét puskázta el.
33'
Sérülés miatt kényszerű csere a vendégeknél: Laska helyére Kaszab Zsolt állt be a középpályára.
32'
Laska Sándor sérült meg a szentmihályi csapatból, a térdét fájlalja.
30'
A második szentmihályi helyzetet is Hágelmann rontotta el. Egyedül vezette kapura, Baján gólra éhesen várta a passzt középen, ám társa nem őt választotta, hanem tüzelt, de gyengén, Schmiz könnyedén ölelte magához a bőrt.
25'
Baján remek passzával Hágelmann ugrott ki a tizenhatoson belül, egy az egyben vezette a hazai kapusra, Schmiz Dávid azonban villámgyors lábra vetődéssel menteni tudott. Átvette az irányítást a vendégcsapat, most egyértelműen ők dominálnak, a Pázsit visszaállt, s kontrákat igyekszik építeni.
21'
Két lövés erejéig jutott el végre a hazai kapuig a Szentmihály is. Baján Zoltán 14 méterről alig lőtt fölé, majd Hágelmann Tamás a tizenhatos előteréből durrantott rá egy lecsorgó lasztit, ő már jobban eltévesztette az irányzékot.
17'
Gyorsabbak, erőszakosabbak, lendületesebbek a hazaiak, ettől függetlenül mintha enyhült volna a nyomásuk. Ennek vagy az az oka, hogy kicsit megpihennek, vagy taktikát változtattak, s kicsit kijjebb engedik a Szentmihályt, hogy területet nyerjenek. Pörgősen futballozik eddig a Pázsit, egyértelműen uralja a meccset.
13'
Ismét Torjai jeleskedett, jó lehetőség adódott előtte, végül az oldalhálóba lőtt. A Szentmihály eddig képtelen megtartani a labdát, a Pázsit a középpályán rendre elveszi tőlük a játékszert, s a két szélen meg is tudja bontani az ellenfelet gyors akciókkal.
9'
A Pázsit előtt adódott az első százszázalékos ziccer is. Torjai Tamás a jobb szárnyon lerázta Burzont, az alapvonalig tört, majd középre adott. Érkezett belül Ördögh Márton, ám a kapu torkában éppen lemaradt a labdáról, mely az orra előtt suhant el. Ha egy picivel hamarabb dobja magát, máris ünnepelhetett volna.
5'
Az első percekben a hazaiak akcióznak. Vékes Martin tört ki, Burzon Márk 25 méterre a kaputól visszahúzta. A szentmihályi játékos megúszta sárgával, pedig jogosnak tűnt a Pázsit-reklamáció, az eset pirosat is érhetett volna... A szabadrúgást végül elpuskázták a zöldek.
1'
Nem is oly kis csúszással 10 óra 14 perckor indult a találkozó, de a lényeg, hogy végre egymásnak feszültek a felek... A szentmihályiak hozták játékba a labdát.
09.30: Köszöntjük Önöket a Kertész utcából! Tetőtől talpig zöldben a hazaiak, a szokásos sárga-piros csíkos mezben a vendégek, sárga nadrággal, piros sportszárral. Ideális labdarúgóidőben kezdődik a mérkőzés. A vasárnap délelőtti amatőrmeccsek egyik fő kérdése, ki hogyan bírta a szombat éjszaka megpróbáltatásait: híreink szerint a Szentmihály van hátrányban egyelőre ebből a szempontból... 10 órakor Király Tamás sporttárs sípjelére indul a derbi és az élő közvetítés.

A találkozó elé:

A Pázsit és a Szentmihály is győzelemmel kezdte a bajnokságot. A hazaiak a Rock Clubot verték 6-2-re, míg a vendégek szintén egy újonccal találkoztak, a KEAC elleni 10-2-es sikerrel melegítettek be. Melyik együttes folytatja a jó sorozatot?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.